Hafta Biterken (27 Nisan - 3 Mayıs 2019)

Uluslararası Filistin Konferansı Devam Ediyor

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) bünyesinde faaliyet gösteren İslam ve Küresel İlişkiler Merkezi (CIGA), 27-29 Nisan tarihlerinde Uluslararası Filistin Konferansına ev sahipliği yapıyor. ‘Filistin Sorunu: Tarihi, Jeopolitiği ve Gelecekteki Beklentileri İncelemek’ temasıyla düzenlenen konferansta, dünyaca ünlü uzmanlar Filistin'in devam eden sorunlarıyla ilgili bölgesel ve küresel konuları tartıştı.

Bu yıl düzenlenen konferansa, yaklaşık on ülkeden 25’in üzerinde konuşmacı katılım sağladı.

3. İpek Yolu Kongresi ve 14. ADAM Uluslararası Sosyal Bilimler Konferansı Özbekistan'da Gerçekleştirildi

Özbekistan Mirzo Ulugbek Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ortaklığıyla "Türkiye ile Özbekistan Arasındaki Sosyal-Ekonomik ve Kültürel İlişkilerin Geliştirilmesi" başlıklı bir program gerçekleştirildi.  25-26 Nisan 2019 tarihlerinde, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen program aynı zamanda “14. Uluslararası ADAM Sosyal Bilimler Kongresi”ne ve “4. İpek yolu Kongresi”ne de ev sahipliği yaptı.

Sağlık Hukuku Paneli Gerçekleştirildi

İZÜ Sağlık Yönetimi bölümü olarak  'Sağlık Hukuku' paneli gerçekleştrildi.

Avukat Bülent Deniz, Avukat Ümit Erdem ve Prof. Doktor İbrahim Üzün'ün katılımlarıyla gerçekleşen panelde öğrenciler  gelişmekte olan sağlık hukuku alanında bilgilendiler ve bu alandaki gelişmeleri katılımcılarla tartıştılar.

İş Liderleri Zirvesi'nde 'Digital Marketing' Konuşuldu

Pazarlama ve iş dünyasının en iyi isimleri, dün İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Halkalı Kampüsü İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (İSEFAM) düzenlenen Genç İş Liderleri Zirvesi’nde bir araya geldi. 'Digital Marketing' konulu programın bu yılki katılımcıları arasında Yıldız Holding Perakende Grup Başkanı Mustafa Yaşar Serdengeçti, Bizim Toptan Pazarlama ve CRM Kıdemli Müdürü Reşat Çebi, Simit Sarayı Onursal Kurucu Başkanı Haluk Okutur, General Mobile Genel Müdürü Muzaffer Gölcü ve ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik gibi önemli isimleri yer aldı. Zirveye Albayrak Grubu CEO'su ve İZÜ Öğretim Üyesi Prof Dr. Ömer Bolat'ın yanı sıra İZÜ İşletme kulübü ev sahipliği yaptı.

Helal Akreditasyon Uygulamaları Çalıştayında Çözüm Önerileri Tartışıldı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) bünyesinde çalışmalar yapan Helal Gıda Ar-Ge Mükemmelliyet Merkezi ‘Helal Akreditasyon Uygulamaları’ çalıştayı düzenledi. Çalıştaya üretim, tüketim ve belgelendirme yapan firmalar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Uzmanlar güzel ve sağlıklı bir yaşama için helal gıda tüketmenin şart olduğunu dile getirdi.

Üniversitenin Halkalı Yerleşkesi’nde düzenlenen etkinlikle, bu alandaki sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. Helal gıdalar ve sertifikasyon, helal tüketimde etik konular, helal belgesi ve labaratuvar çalışmaları, helal gıda yönetmeliği ve Türkiye’de helal gıda algısı gibi konular ele alındı.