İZÜ'de Geçen Hafta Neler Oldu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İZÜ'ye Konuk Oldu

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Kampüsü'nde düzenlenen "Symposium The Challenges and Future Prospects of Mosul and its Environs" başlıklı seminere konuşmacı olarak katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konulu bir sunum yaptı. Cevdet Yılmaz sunumunda, Türkiye'nin bölgesel sorunlara ve zorluklara karşı bakış açışı ve rolünü anlattı.

Pakistan İçişleri Bakanı: "ABD'nin tavrına karşı bir duruş sergilemek zorundayız"

Pakistan İçişleri Bakanı  Şehriyar Han Afridi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde "Pakistan'ın Geleceği ve Türkiye Pakistan İlişkileri" başlıklı bir konferans verdi.

Pakistan İçişleri Bakanı Şehriyar Han Afridi, Ankara ve İslamabad'ın Müslüman ümmetinin bir araya gelmesine çok büyük katkıda bulunacağını belirterek, "Türkiye ve Pakistan, İslam dünyasında yaşanan bu zilleti ortadan kaldıracak ve ümmetin kurtuluşunu sağlayacak inşallah. Çünkü dünyaya ve İslam ümmetine karşı sorumluluklarımız var." Dedi

İZÜ Hf. İhsan ve Hc. Şükran Özokur Camii, Diyanet İşleri Başkanı'nın Katılımıyla Açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Prof. Dr. Ali Erbaş ilk olarak “Bilgiden Bilince” başlıklı bir konferans verdi. Ardından üniversitenin kampüsüne yapılan camii açılışına katıldı.

Musul'un Geleceği İZÜ'de Tartışıldı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren İslam ve Küresel İlişkiler Merkezi (CIGA) ile Yerel ve Bölgesel Politikalar Araştırma Merkezi ortaklığıyla Musul konusunu ele alan bir sempozyum düzenledi.

İZÜ Halkalı Merkez Kampüsünde gerçekleşen sempozyumda bir araya gelen akademisyen ve bölge uzmanları bölgenin zorlukları ve geleceğini masaya yatırdı.  Programın açılış konuşmasını İstanbul Sabahattin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut yaptı. Konferansta Gazeteci-Yazar Tarık Çelenk, Eski Musul Valisi Esil Nuceyfi, California Üniversitesi'nden Richard Falk gibi isimler de yer aldı.

İZÜ Futbol Takımı Hazırlık Maçında FSM Üniversitesi ile Karşılaştı

Futbol takımımız mücedele ettiği 1. Lig maçları öncesinde hazırlık karşılaşmasında FSM Üniversitesi ile karşılaştı. Karşılaşma 1-1'lik skorla tamamlandı.

İZÜ’lü Olmak Ekibi Aday Öğrenciler ile Buluşuyor

İZÜ’lü Olmak ekibi üniversite tanıtım faaliyetleri kapsamında aday öğrenciler ile buluşmaya devam ediyor. Ekip bu kapsamda bu hafta Düzce’de yapılan üniversite tanıtım fuarına katıldı.

İZÜ’den Kar Manzaraları

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da etkisini gösteren kar yağışı İZÜ Kampüsü’nde güzel görüntülerin oluşmasına vesile oldu.