Türk Dünyası Araştırmaları Kulübü, Mardin Dargeçit M. T. A. Lisesi'ne Kütüphane Kurdu

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi  Türk Dünyası Araştırmaları Kulübü, Mardin Dargeçit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kütüphanesi için kitap toplama kampanyası başlattı.

Mardin Dargeçit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Alper Tunga Toysal'ın sosyal medya üzerinden yaptığı yardım çağrısına  cevap veren TÜDAK üyeleri, koliler halinde topladıkları kitapları, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan lise öğrencilerine ulaştırdılar. Kitap toplama kampanyası için afiş hazırlayarak, duyuru ve ilan panolarına asan kulüp üyeleri, kısa zamanda koliler dolusu kitap toplamayı başardı. Kampanya çalışmaları hakkında bilgi aldığımız kulüp üyeleri, duyarlı ve kitaplara ulaşma imkanından yoksun öğrenci gruplarının sıkıntılarını anlayan üniversite öğretim üyesi ve öğrencilerinin, harçlıklarından ve zaruri harcamalarından fedakarlıkta bulunarak okulumuza katkı yapmaya çalıştıklarını belirttiler.

İZÜ öğrenci ve öğretim görevlilerinin katkılarıyla hazırlanan 17 koli kitap 6 Kasım 2018 tarihinde Mardin Dargeçit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne teslim edilmek üzere PTT Kargoya verildi.