İZÜ’de Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinlikleri Düzenlendi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında gökyüzüne pembe balon uçurdu. Üniversitenin Tarihi Rektörlük Binası da farkındalık çalışmalarına destek amacıyla pembe ışıkla aydınlatıldı.

Öte yandan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Temizlik Hizmetleri Kadın Personeli için  “Kendi Kendine Meme Muayenesi Eğitimi" düzenlendi.

Kanser, dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada gelirken, meme kanseri kadınlarda ölüm sebebi olan kanserler içinde ilk sırada yer alıyor. İstatistiklere göre her 8 kadından biri meme kanserine yakalanıyor. Meme kanserinden korunmada en önemli faktör kadınların kendi muayenelerini yaparak hastalığı erken dönemde fark etmeleri olarak belirtiliyor. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü meme kanseri konusunda farkındalığı artırmak için Ekim ayını “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olarak ilan etti.

Pembe renk ile sembolize edilen bu etkinlikler Sağlık Bakanlığı'nın yanısıra, tüm dünyada çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından da destekleniyor. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi farkındalık çalışmalarına destek amacıyla Hemşirelik Bölümü öncülüğünde çeşitli etkinlikler düzenledi. İlk olarak Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrenciler gökyüzüne pembe balon uçurdu. Akşam saatlerinde ise üniversitenin Halkalı Merkez Kampüsündeki Tarihi Rektörlük Binası, pembe ışıkla aydınlatıldı.

Meme Kanseri Farkındalık Ayı2 Meme Kanseri Farkındalık Ayı Meme Kanseri Etkinliği Meme Kanseri Etkinliği ISO_8718 ISO_8707 ISO_8747