Hemşirelikte İnovasyonun Önemi ve Mucit Hemşireler Konferansı Gerçekleştirildi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından ‘’Hemşirelikte İnovasyonun Önemi Ve Mucit Hemşireler’’ konulu konferans düzenlendi.

Düzenleme kurulu adına konuşma yapan Prof. Dr. Ferda ÖZBAŞARAN  hemşirelik eğitiminin temel yapı taşlarından birinin bireylerde yaratıcılığı geliştirmek olduğunu, kuruluşlarda rekabet gücünü artıracak; ürün,hizmet,teknoloji ve kaliteyi ve süreçleri geliştirecek "inavasyon" kültürünün oluşturulmasının önemine değindi. Konuşmacılardan İnovatif Hemşireler Derneği ve Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Dr. Yeliz Doğan MERİH, konuşmasında  hemşirelikte inovasyon projelerinin sayısının 2012 yılında  sadece dört  iken 2017 yılında 130'a ulaştığını belirterek, patent alan ürünler hakkında bilgiler verdi. Uzman Hemşire Ayşegül ALİOĞULLARI ve Uzman Hemşire Funda ÖZTÜRKAN ERDEK ise konuşmalarında ‘’Güvenlik Kontrollü Cerrahi İğne’’ ve ‘’Topuk Kanı Alma Cihazı ‘’ buluşlarının gelişim süreçleri hakkında bilgiler verdiler. Program plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.