İZÜ’den Genç Girişimcileri Destekleyen Proje

İZÜ Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde yürütülen “İşbaşı Eğitimi İle Girişimci Yetiştirme Verimlilik ve Pazar Araştırma Merkezi” projesinin kapanış toplantısı 28 Aralık Perşembe günü gerçekleştirildi. Seminer 2 Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Canser Bilir, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Nesrin Gencer ve çok sayıda misafir katıldı.

“Toplum Olarak Genç Girişimcilere İhtiyacımız Var”

Toplantı projenin koordinatörlüğünü yapan İZÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Canser Bilir’in sunumuyla başladı. Yrd. Doç. Dr. Canser Bilir, projenin gelişimi ve sonuçları hakkında bilgiler verdi. Projeye destek veren İstanbul Kalkınma Ajansı’nı temsilen toplantıya katılan İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Nesrin Gencer, İstanbul’daki iş ve yatırım ortamına katkı sunan projelere önem verdiklerini belirterek “Proje kapsamında da gerçekleştirilen KOBİ’ler ve girişimciler için Pazar araştırmalarının yapılması, uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin verilmesi, mentör desteklerinin sağlanması gibi konularda destekler veriyoruz. Projenin başarıya ulaşmasında görev alan tüm ekibe teşekkürlerimi sunuyorum. Proje uygulaması ve sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut üniversitenin özellikle son yıllarda girişimcilik alanında önemli adımlar attığına dikkat çekerek “Toplum olarak en çok ihtiyacımız olan insan kaynağından biri de girişimciler. Girişimci insan rızk ve risk arasındaki ilişkiyi iyi anlayabilir ve bu dengeyi iyi kurabilirse medeniyet coğrafyamızın tam istediği bir müteşebbis yetiştirmiş oluyoruz. Bu projeyi İstanbul Kalkınma Ajansı ve önemli firmalar ile yönetiyoruz. Sanayi, kamu ve üniversitenin bir araya gelmiş olması önemli sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Dilerim bundan sonra bu çalışmalar daha da ileriye gider” dedi.

İşbaşı Eğitimi ile Girişimci Yetiştirme Verimlilik ve Pazar Araştırma Merkezi kapanış toplantısı İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut’un misafirlere hediye takdiminin ardından sona erdi.

ISO_1324 ISO_1360 ISO_1423