İZÜ, Fas'ta Yeni Anlaşma ve İşbirliklerine İmza Attı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, ana konuşmacı (keynote speaker) olarak davet edildiği konferansa katılmak ve çeşitli üniversitelerle görüşmek üzere Fas'a ziyaret gerçekleştirdi.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin desteğiyle, Fas’ın İbn Zohr Üniversitesi'nde düzenlenen “5. Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma ve İslami Finans Konferansına (CIFEMA '17)” konuşmacı olarak katılan İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, "Modern Kapitalizmin Kurulması Sırasında Osmanlı Para Vakıflarının Önemi" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Dünyadaki ekonomik dengesizlikler, açlık ve sömürüye dair çözümler, geliştirilecek yeni anlayışlar, ekonomi ve finansta yeni bir paradigma inşa etmeye yönelik yeni bir eko sistemi konu edinen konferansta, insan merkezli ekonomi ve insani finans da konuşulan diğer başlıklar arasındaydı.

Öte yandan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Fas’ın en büyük üniversitesi olan Ibn Zohr Üniversitesi arasında, İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ve Ibn Zohr Üniversitesi Rektörü Prof. Omar Halli'nin katılımıyla  akademik ve bilimsel işbirliği protokolü imzalandı.

Fas’ın bağımsızlığını elde etmesinin ardından kurulan ilk üniversite olma özelliğine sahip olan V. Muhammed Üniversitesi ile de akademik işbirliğine imza atan Rektör Prof. Dr. Mehmet Bulut, ardından Fas Uluslararası Casablanca Üniversitesi Rektörü ve Dekanlarıyla akademik ve bilimsel işbirligi konularının değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirdi.

Seyahatin ikinci günü Fas'ın en büyük ikinci üniversitesi Sidi Muhammed bin Abdullah Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Omar Assobhei ile bir araya gelen İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut burada da iki üniversite arasında teknik ve akademik alandaki işbirliğini öngören anlaşmaya imza attı.

Prof. Dr. Mehmet Bulut, ziyaretinin son gününde ise üniversite kurumunun ilk örneği olarak 8. yüzyılda Müslümanlar tarafından Fes şehrinde  kurulan Karaviyyun Üniversitesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. 856 yılında Hukuk, Tıp ve İslami İlimler alanındaki üç fakülte ile eğitime başlayan Karaviyyun Üniversitesi ile işbirligi konusunda mutabakat sağlayan bir anlaşmaya imza atan Prof. Dr. Bulut, Fas ziyaretini tamamladı.

konferans1 ibn zohr casablanca DQcDAVuUQAAcAyl DQcDAUjUIAAFtFO DQXHGVVX0AA7g6I karaviyyun v. muhammed