Prof. Dr. Sabahattin Zaim, Vefatının 10. Yılında Anıldı

Hocaların Hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim, vefatının 10. yılında ismini taşıdığı İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde düzenlenen törenle anıldı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İSEFAM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Prof. Dr. Sabahattin Zaim'i Anma Programına, İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, TCMB Üyesi Prof. Dr. Sabri Orman ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdül Halim Zaim konuşmacı olarak katıldı. Program öncesinde misafirler MTTB Öğrenci Topluluğu’nun katkılarıyla hazırlanan ‘Sabahattin Zaim Fotoğraf Sergisi’ni gezme şansı yakalarken, programda Ender Doğan ve sazandeler Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in sevdiği şarkılardan oluşan bir konser verdi.

“Sabahattin Zaim Hoca Ömrünü Güzel İnsan Yetiştirmeye Adamış Güzel Bir İnsandı”

Anma programında konuşan İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in ömrünü güzel insan yetiştirmeye adadığını belirterek, “Güzel insan kavramı Sabahattin Zaim hocamıza aittir. Hocamız, hayatı boyunca güzel insan yetiştirmeye kendini adamış bir insandı. Güzel insan yetiştirmek önemli bir husustur. İnsan yetiştirme iddiası olan insanlar bunun örneklerini kendileri de gösteriyorsa başarılı olabilir. O zaman güzel insanlar yetiştirebiliyorlar. Dolayısıyla Prof. Dr. Sabahattin Zaim güzel insan yetiştirmeye ömrünü adamış bir güzel insan, gençler için örnek bir kişiydi” dedi.

Akademik hayatına Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in asistanı olarak başlayan TCMB Üyesi Prof. Dr. Sabri Orman ise “Genellikle bu tarz anmalarda değeri bilinmedi ya da unutuldu gibi serzenişler olur. Ancak Sabahattin Hoca’da durum böyle olmadı. Bizim cemiyetimiz Hocayı takdir etmeyi başardı. Sabahattin Hoca henüz hayattayken de hürmet ve takdir görüyordu. Hayattayken birçok caddeye, kuruma kendisinin ismi verilmişti. Bu bizler için önemli. Vefatından sonra da toplumun Hoca’ya olan iltifatı devam etti. Bunun en güzel örneklerinden biri de bu üniversitedir. Payı olan herkese teşekkür ederim”  diye konuştu.

Programa katılan Merhum Sabahattin Zaim’in oğlu Prof. Dr. Abdül Halim Zaim “Babam iyi bir eşti. Eşini çok severdi. Kan bağıyla 5 çocuğu vardı ama görüyoruz ki çok daha fazla çocuğu vardı babamın. Birçoğu da belki bizden daha fazla çalışıyor anılması için. Bizlere öğrencilerinden daha az zaman ayırmak zorunda kaldığını söyleyebilirim. Babamı eve dönmesi için çoğu zaman geç saatlere kadar beklerdik. Ama geç de olsa geldiğinde vakit geçirirdik. Mutlaka her yıl bir ay tatilini alırdı. O tatil sırasında hem bizlere hem de eş-dosta vakit ayırmak için devre mülk sistemiyle tatil yapardık. 50-60 kişilik bir grup birlikte güzel vakit geçirirdik” dedi.

Konuşmaların ardından Ender Doğan ve sazendeler, Prof. Dr. Sabahattin Zaim hocanın sevdiği şarkıları seslendirdi. Prof. Dr. Sabahattin Zaim’i Anma Programı, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.