İZÜ Destekli “Meraklı Minikler Eğitim Merkezi” Açıldı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ile Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen, Meraklı Minikler Eğitim Merkezi faaliyete geçti.

Proje Koordinatörlüğünü İZÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özgenel’in yaptığı Meraklı Minikler Eğitim Merkezi'nin açılış töreni 14 Eylü 2017 tarihinde Pendik Şehit Adil Büyükcengiz İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşti.

Yrd. Doç. Dr. Özgenel’in açılış konuşmasını yaptığı programda, okul öncesi öğretmenleri ve rehber öğretmenlere proje hakkında detaylı bilgi verildi.

Projenin 48-60 aylık özel yetenekli çocuklara yönelik olduğu belirtilirken, eğtim merkezinde öğretmenler tarafından hazırlanan farklılaştırılmış etkinliklerin yer alacağı vurgulandı. Dört farklı atölyede eğitimlerin verileceği Meraklı Minikler Eğitim Merkezi'nde, çocukların yaratıcı düşünme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.