Helal Gıda İZÜ’de Tartışıldı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, "Türkiye'de ve Dünyada Helal Gıda" başlıklı bir dizi toplantıya ev sahipliği yaptı. İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut'un öncülüğünde gerçekleşen toplantıya MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, TÜRKAK Sistem Akreditasyon Başkanı Salih Yüksel, Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Yaşar Sekizkardeş ve kurul üyeleri ile birlikte gıda sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

Helal Gıda Sektör Temsilcileri ile Görüşüldü

Toplantıda Helal Gıda’nın önemine değinen Prof. Dr. Bulut "Üniversitemiz gerek İslami Finans, gerekse Helal Gıda analizleriyle Helal Endüstrisine çok büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan konuyla ilgili, kurum olarak her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını belirtirken, TÜRKAK Sistem Akreditasyon Başkanı Salih Yüksel, Helal Akreditasyonu hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Yüksel, "Türkiye, Helal Akreditasyon konusunda atacağı adımlarla helal endüstrisinin öncülüğünü üstlenmeye hazır. Bu konuda daha önceki girişimlerini hızlı bir şekilde hayata geçiren ülkemiz, Helal Akreditasyon Kurumunun kurulmasına ilişkin kanun tasarısını hazırlamış ve sunmuştur. TÜRKAK’tan bağımsız çalışacak kurumun en kısa zamanda hayata geçmesini bekliyoruz’’ diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yaman İZÜ bünyesinde yürütülen ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Helal Gıda Ar-Ge Mükemmeliyet Merkezi’ projesi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Yaman, sunumunda ‘’Kurulacak olan merkezimizde, helal gıda analizleriyle birlikte Ar-Ge, Üretim ve Teknik Eğitimler kapsamında hizmetler verilecektir’’ ifadelerinin kullanarak bu alandaki çalışmaların devam edeceği bilgisini verdi. Toplantının ardından tüm katılımcılar düzenlenen iftar yemeğine katıldı.