3. Mezunlara Coşkulu Tören

Bu yıl 3.'sü düzenlenen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuya sahne olurken, Halkalı kampüsünde gerçekleştirilen törene öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Törene, başta TBMM Başkanı İsmail Kahraman olmak üzere birçok misafir katıldı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof Dr. Ramazan Evren, Rektör Prof. Dr. Mehmet Bulut, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda bürokrat da mezuniyet töreninde hazır bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Bulut’tan Mezun Öğrencilere Beş Tavsiye

İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut konuklara teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında, mezun öğrencileri de tebrik etti. "Ülkemizin ve milletimizin istikbalini en önemli sermayemiz geleceğimiz olan iyi eğitim almış çift kanatlı gençlerimiz olacaktır. Dünyanın içinde bulunduğu durum ve son dönemlerde yaşadığımız tecrübeler tüm Üniversitelerimizin bu konuya özel bir hassasiyet göstermesinin gereğini ortaya koymuştur.” diye konuşan, Prof. Dr. Bulut, mezun öğrencilere birkaç tavsiyede bulunmak istediğini belirterek “Aciz gösteren tevazu ve kibire kaçan onurdan uzakta durun, hayatın anlamını ve dilini yakalamayı ihmal etmeyin, risk almadan netice elde edemeyeceğinizi bilin fakat yönetebileceğiniz kontrollü riskler almaktan da kaçınmayın, sahih geleneğe bağlı doğru bilgi ile iman etmiş kişi bütün kederlerden emin olmuş kişidir-aklınıza vicdanınıza ve sezgilerinize güvenin, atalarımızın başarıları ile sorumluluktan kurtulamayacağımızı bilelim.” dedi.

“Öğrencilerimizi Zaim Gençler Olarak Uğurlayacağız”

İZÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren ise "Bugün hepimiz için heyecanlı, bir o kadar da gurur verici bir gün. Çünkü bugün bir yönüyle kökleri tarihin derinliklerine ecdad yadigarı bu güzel vakıf müessesinde filizlenen üniversitemizde özenle yetiştirdiğimiz gözbebeğimiz öğrencilerimizi zaim gençler olarak mezun edip uğurlayacağımız bir gün." açıklamalarında bulundu. Mezun öğrencilerin velilerine seslenen Prof. Dr. Evren "Bize emanet ettiğiniz evlatlarınızı, eğitim faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz tüm alanlarda, geçmişle geleceği birleştiren, gelenekle modern arasında denge kurabilen erdemli bireyler olarak yetiştirebilmek için gayret sarf ettik. Onlara bilgi üreten, strateji geliştiren, sorun çözen, düşünmeye ve analize önem veren bir eğitim ortamı oluşturmaya çalıştık” diye konuştu.

“Mehmet Akif’in Mekanı, Sabahattin Zaim Hoca’nın İsmi”

Son olarak töreni teşrif eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman konuşmasının başında mezun olan gençlere seslenerek “Hepinizi muhabbet ve hürmetle selamlıyorum. Gününüz, mezuniyetiniz kutlu olsun. Rabbim bahtınızı ve önünüzü açık etsin. Her bitiş yeni bir başlangıçtır. Şimdi sıra topluma hizmet etmeye ve iş bulmaya geldi. Yeni nesiller yetiştirmeye geldi. Hayat devam edecek. Bütün bu hayat yolunda siz gençlere başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Sabahattin Zaim Hoca ve Mehmet Akif Ersoy gibi değerli isimlerin üniversitenin kuruluş felsefesini yansıttığını belirten İsmail Kahraman “İsimler kültürü de beraberinde taşır. Sabahattin Zaim ve Mehmet Akif topluma örnek olmaları bakımından çok mühim isimlerdir. İnsanların vefat tarihleri bu fani âlemden ayrılma tarihleri değil, isimlerinin unutulduğu tarihtir. Sabahattin Zaim Bey de, milli şairimiz Mehmet Akif de halen yaşıyorlar." dedi. Sabahattin Zaim Hoca ile olan derin hukukundan söz eden Kahraman, "Bir kimsenin aleyhinde konuşmaz, aleyhte olan bir konuşmaya katılmazdı. Gıybet, arkadan konuşmak gibi bir şey asla yapmazdı. Çağırıldığı her yere giderdi. Hakikatten bir ilim deryası ve hocaların hocasıydı." açıklamasında bulundu.

TBMM Başkanı İsmail Kahramanın konuşmasının ardından, İZÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren ve İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut tarafından hediye takdim edildi.

Mezuniyet töreni, diplomaların teslimi ve kep atma merasimiyle son buldu.