Faruk Çelik İZÜ’de Yeni Anayasa ve Referandum Sürecini Anlattı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Siyaset Kulübü’nün düzenlemiş olduğu ‘Siyaset Meydanı’ etkinliği kapsamında öğrencilerle buluştu. İSEFAM Konferans Salonunda düzenlenen programda yeni anayasa ve referandum süreci tartışıldı.

“Ülkemize Yapılan Saldırılar Yeni Değil”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik konuşmasının başında son günlerde ülkemize topyekûn bir saldırı olduğunu belirtti. Bu saldırıların yeni olmadığını ve 1000 yıldır devam eden bir süreç olduğuna değinen Faruk Çelik “1000 yıldır bizim bu topraklarda var olmamızı istemeyenlerin uğraşları devam ediyor. Ama her seferinde bize yeniliyorlar. Ülkemize saldıranların bilmesi gereken bir durum var. 3 kıtada nehirlerden su içmiş 7 denizde abdest tazelemiş olan bir ecdadın torunlarıyız biz. Bunu unutmamamız gerekir” dedi.

“Geçmişi Bilmeden Gelecek için Doğru Konuşamayız”

Faruk Çelik, bugün yaşananları doğru analiz etmek için özellikle yakın tarihi doğru bilmek gerektiğini vurguladı. Çelik, “Geçmişi bilmezsek gelecek hakkında söyleyecek sözümüz olmaz. Geçmişten her zaman ders alınmalı. Nasıl zorunlu din dersi varsa zorunlu dün dersi de olmalı. Tabii bizde tarih dersleri var ama geçmişte yaşananların gençlere doğru bir şekilde aktarılması gerekiyor.” şeklinde konuştu. Bakan Çelik konuşmasının devamında Türk demokrasi tarihindeki önemli kırılma anlarına değindi. Mevcut sistemdeki boşlukların neden olduğu krizlerin ülkemize çok zaman kaybettirdiğine değinerek referandumdan çıkacak sonuçla bu olumsuz durumların sonlanacağını belirtti.

Yaklaşık bir saat süren programa öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Faruk Çelik’in konuşmasının ardından kürsüye teşekkür konuşmalarını gerçekleştirmek üzere İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren devraldı. Siyaset Meydanı 4. Hafta Programı, Prof. Dr. Ramazan Evren’in, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.