Gelişen ve Değişen Türkiye

Siyaset Kulübü tarafından düzenlenen, “İZÜ 1. Siyaset Akademisi”nin dördüncü etkinliği, “Gelişen ve Değişen Türkiye” konusuna ayrıldı. Gazeteci-Yazar Turgay Güler’in konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz yoğun katılım gösterdi. Güler, konuşmasına sahnede bir canlandırma ile başladı. Öğrencilerden destek alan Turgay Güler, bakış açısının değiştirildiğinde olayların nasıl farklılaştığını anlattı. Medyanın da olaylara kendi bakış açısıyla baktığını ve doğru açıdan bakan medya kesiminin objektifliğini koruyabildiğini açıkladı. Türkiye’de halkın zaman zaman kendi içerisinden liderler çıkararak başa getirdiğini söyleyen Turgay Güler, “Bu liderler, Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve son olarak Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dünyadaki büyük güçler, Türkiye’yi ileri taşımaya çalışan bu insanlara hep engel olmak istedi. Başlarına birçok olay geldi. Ancak gelişen ve artık oyunların farkına varan Türkiye halkı bu kez Başbakanına sahip çıkıyor” dedi.

Konuşmasını üniversitemize en kısa zamanda tekrar gelmek istediğini belirterek bitiren Turgay Güler, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.