"Piyasa, Rekabet ve Ahlak" İZÜ’de Tartışıldı

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde bir konferans düzenledi. ‘Piyasa, Rekabet ve Ahlak’ başlıklı konferans İSEFAM Konferans Salonu’nda gerçekleşirken, konferansı İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut da takip etti.

“Piyasanın Düzenlenmesi ve Zenginleşmesi Ahlaki Değerlere Bağlı”

Prof. Dr. Ömer Torlak konuşmasında, kurum olarak görevlerinin piyasa aktörlerinin doğru rekabetçi yaklaşımları göstermelerini sağlamak olduğunu belirtti. Bu çerçevede alınan önlemler ve belirlenen kurallar olduğuna değindi. Alınan tedbirlerin piyasa düzeninde önemli bir yeri olduğunu aktaran Ömer Torlak, rekabetin olması gerektiği gibi yaşanması için yazılı kuralların tek başına yeterli olmadığını iletti. Ahlaki yaklaşımın önemini vurgulayan Torlak, “Piyasanın düzenlenmesi ve zenginleşmesi ahlaki değerlerin kazandırılmasına bağlı.” dedi.

İdeal Girişimci Nasıl Davranmalı?

Prof. Dr. Ömer Torlak, alıcıyla satıcı arasındaki ilişkinin daha adil gerçekleşmesi için olması gereken ideal girişimci tipini tanımladı. Ömer Torlak ideal girişimcinin; rakiplerini yok etmeden rekabet edebilen, hak ettiğinden fazlasını talep etmeyen, kazancının ahlaki değer yargıları içerisinde olmasına özen gösteren, sosyal ve toplumsal problemlere karşı duyarlı olan ve gelecek kuşakların da kaynaklarını kullandığını düşünerek hareket edebilme özelliklerini taşıması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Ömer Torlak’ın konuşmasının ardından, Rekabet Kurumu’nun faaliyetleriyle ilgili bir tanıtım filmi izletildi. Kurumun tarihçesi, işleyişi ve çalışmalarının anlatıldığı bölümün ardından soru-cevap kısmına geçildi.

Program, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ve Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak’ın karşılıklı hediye takdimiyle son buldu.