İZÜ Film Akademisi Hasan Kaçan'ı Ağırladı

Üniversitemiz öğretim üyelerinden Yusuf Kaplan’ın destekleriyle Sinema Kulübümüz tarafından düzenlenen İZÜ Film Akademisi’nin bu ayki etkinliğinde, Ekmek Teknesi dizisinin Heredot Cevdet karakteriyle bilinen oyuncusu Hasan Kaçan’ı ağırladık. Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, 22 Aralık 2015 Salı günü seminer 2 salonumuzda düzenlendi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut, gençlere rol model olabilecek sanatçılara ihtiyacımız olduğunu ifade etti. Hasan Kaçan’ı daha büyük projelerde görmek istediğini söyleyen Rektörümüz, sanatçının kampüsümüze gelmesine vesile olan Yusuf Kaplan’a da teşekkür etti.

Oyuncu kimliğinin yanı sıra senarist ve karikatürist olarak önemli işlere imza atan Hasan Kaçan, oyunculuk-senaristlik hayatında başından geçenleri anekdotlarla öğrencilerimize anlattı. Her yaşantının bir senaryo olduğuna dikkat çeken Hasan Kaçan, “Gerçek hayatı araştırın, bakın nelerle karşılaşacaksınız. Hayatın kendisi bir senaryodur. Örneğin, İtalya’da bir Türk köyü var. Bunu kaçınız biliyorsunuz? Yüzyıllar önce bir savaş sonrasında orada kalan bir asker, kendi kültürünü oraya aşılamış ve orada bir yaşam alanı kurmuş. Bir kişi neleri değiştirebiliyor” dedi.

Sinemayı bir hayal perdesi olarak tanımlayan Hasan Kaçan, sanatın her dalında hayal kurmanın önemine dikkat çekti. Bugün senarist olan oğluna, “Oynayan tarafta mı olmak istersin, oynatan tarafta mı?” öğüdünde bulunduğunu söyleyen Kaçan sözlerine şöyle devam etti; “Küçük yaşlarda oyunlar oynattığım oğlum, bugün yazdığı senaryolarla beni oynatıyor. Bu benim için çok keyifli bir deneyim.”

Etkinlik sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut, Hasan Kaçan’a teşekkür ederek, hediyelerimizi takdim etti