AB Horizon 2020 Bilgi Günü

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin ev sahipliği ve TÜBİTAK’ın katkılarıyla, üniversiteler ve sanayi kuruluşlarına yönelik  “Avrupa Birliği Horizon 2020 Programı” hakkında Bilgi Günü düzenlendi. 11 Şubat 2015 Çarşamba günü İZÜ Merkez kampüsümüzde düzenlenen etkinliğe, akademisyenlerimizin yanında pek çok farklı üniversite ve kuruluştan ilgili isimler katıldı.

Avrupa Birliği’nin yeni Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı Horizon 2020 (H2020) hakkında bir bilgilendirme toplantısı olan etkinlikte, program dahilindeki araştırma destek faaliyetleri aktarıldı. Toplantı, TÜBİTAK Ulusal Koordinasyon Ofisi’nden gelen eğitmen Numan Gölükçü’nün yaptığı sunumla tüm gün sürdü.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut, Ufuk 2020 (Horizon 2020) programının bilimle bağını koparmak istemeyen herkese açık bir program olduğuna dikkat çekti. Üniversitemizin araştırma projeleri konusunda geçtiğimiz yıldan bu yana önemli bir ivme kazandığını belirten Rektörümüz, “Şuanda üniversitemizde yürütülmekte olan 20’yi aşkın araştırma projesi var. 60 civarında da başvuru… Her bir akademisyenimiz bir proje yürütsün ya da projede yer alsın istiyoruz. Üniversitelerin sanayilerle iç içe olup girişimcilik endeksini yükseltmesi gerekiyor. Biz akademisyenler önce kendimizi sonra üniversitemi sonra da ülkemiz için bu tür çalışmalar yapmalıyız. Ancak bu şekilde ülkemizi ‘orta gelir tuzağından’ kurtarabilir, milli gelir düzeyimizi artırabiliriz. Ufuk 2020 araştırmacıları destekleyen bir program. Her bir akademisyenimizin ilgili alanlarda başvurular yapmasını bekliyoruz” dedi.

Horizon 2020 Hakkında;

AB tarafından, üye ülkelerin çeşitli alanlardaki ulusal politika ve uygulamalarının birbirine yakınlaştırılması amacıyla oluşturulan Topluluk Programlarından biridir. AB Çerçeve Programları, diğer birçok Topluluk Programı gibi amaçları ve bütçesi ile belli bir dönem için tasarlanan çok yıllı programlardır. 2014 yılından 2020 yılına kadar yürürlükte olan program Horizon 2020 olacaktır.