Hocaların Hocası Sabahattin Zaim Esenler’de Anıldı

İZÜ'ye adını veren, değerli insan, Hocaların Hocası olarak tanınan, Prof. Dr. Sabahattin Zaim, vefatının 7’nci yılında Esenler’de anıldı. Sabahattin Zaim'i anlatan Prof. Dr. Sedat Murat, "Hoca çok güler yüzlü, çok mütevekkil ve çok sabırlıydı. Biz hocamızı hem anmak, hem de anlamak zorundayız. Ders almak zorundayız" diye konuştu. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut da programda bir konuşma yaparak, Sabahattin Zaim Hoca’nın, “Güzel İnsan” yetiştirmek üzere bir yaşam sürdüğünü belirtti.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen "Anadolu'yu Mayalayanlar" programında, 'Hocaların Hocası' olarak anılan ve 2007 yılında hayatını kaybeden Prof. Dr. Sabahattin Zaim'i, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat anlattı. Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra,  Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Yunus,  Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Çakır, Prof. Dr. Yusuf Balcı, Prof. Dr. Sabri Orman, Eski MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Programda bir açılış konuşması yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,  "Sabahattin Zaim hocamızın Esenler'le ne ilgisi var? Hocamızın Esenlerle ilgisi benim onun talebesi olmam. Ama esas Sabahattin Zaim hocamızın Esenler ile olan ilgisi; Esenler'in çocuğuna Sabahattin Zaim gibi hem bir gönül sultanını, hem bir ilim adamını, hem de bu toplumda öncü ve yol göstericiyi tanıtmaktır bizim işimiz" dedi. Göksu, Zaim'i her sene düzenleyecekleri programlarla her zaman anacaklarını ve geleneksel hale getireceklerini  ifade etti.

Uzun yıllar Sabahattin Zaim Hoca ile birlikte görev yapan, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, Sabahattin Zaim'in örnek hayatını anlattı. Ömrünün 25 yılını Sabahattin Zaim'le geçirdiğini belirten Murat, "Sabahattin Hoca'nın amacı ‘Güzel İnsan’ yetiştirmekti. İslam ahlâkıyla ahlâklanmış, edebiyle edeplenmiş insanlar yetiştirmek için çalıştı. Hiç durmazdı, bir sürü vakıfta ve kuruluşta görev almıştır. Dönemin tüm sağ partileri onu siyasete davet etmiş ama hepsini geri çevirmişti. O yaptığı hiçbir şeyde hesap yapmazdı. Hoca çok güler yüzlü, çok mütevekkil ve çok sabırlıydı. Biz hocamızı hem anmak, hem de anlamak zorundayız. Ders almak zorundayız" diye konuştu.

Programın sonunda ise Prof Dr. Sabahattin Zaim'in şu anda değişik üniversitelerde rektör, dekan ve öğretim üyesi olarak göreve yapan öğrencileri, hocalarıyla yaşadıkları hatıralardan kesitler sunarak onun örnek ve rehber kişiliğini anlattılar.