Prof. Dr. Sedat Murat'ın Anlatımıyla Hocaların Hocası Sabahattin Zaim

Üniversitemizin ismini aldığı, ilim ve irfan yoluna gönül vermiş “güzel insan” Prof. Dr. Sabahattin Zaim’i anmak ve anlamak üzere; 10 Aralık 2014 Çarşamba günü hocanın öğrencilerinden Prof. Dr. Sedat MURAT’ın konuşmacı olduğu bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet BULUT; insan yetiştirme hususunda Sabahattin Zaim Hocanın örnek alınması gerektiğini, yapılacak en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu ifade etti. Sabahattin Zaim Hocanın yetiştirtildiği talebelerin, davasına hizmet eden kişiler olduğunu belirten Rektörümüz, güzel insan ve güzel Müslüman yetiştirmeye ömrünü vakfeden hocamıza rahmet diledi.

Sabahattin Zaim Hocanın yetiştirdiği talebelerden olan İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat MURAT, konuşmasına hocanın ilim hayatını anlatarak başladı. Sabahattin Zaim Araştırma Merkezi Başkanı da olan Prof. Dr. Murat, Sabahattin Zaim’i mükemmel insan, sabırlı, iyi niyetli, Osmanlı Beyefendisi ve veli, iyi amil (icraatçı) olarak nitelendirdi. Sabahattin Zaim’in ‘hizmet edene hizmet edilir’ anlayışıyla hareket ettiğini belirten Murat, insan-ı kâmil yetiştirmenin öneminden bahsetti.