Prof. Dr. Mehmet Bulut Lise Öğrencileri ile Bir Araya Geldi

İlk ve orta öğretimde 2014-2015 eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesinde ilk ders organizasyona katılan Prof. Dr. Mehmet Bulut öğrencilere, ülkemizin geleceği ve ihtiyaçları konusundaki görüşlerini anlattı. Bir ülkeyi geliştiren en önemli faktörün iyi yetişmiş beyinler olduğuna dikkat çeken Rektörümüz, beyin göçünün mahsurlarına dikkat çekti. Prof. Dr. Bulut; “Bir toplumun gelişebilmesi için, iyi yetişmiş beyinlere özellikle sosyal bilimler alanında beyinlere çok ihtiyacımız var. Hepimiz farklı dünya görüşlerine siyasi fikirlere ve yaşam tarzlarına sahip olabiliriz. Ancak bu farklılıklar bizi birbirimizden ayırıp uzaklaştırmamalıdır. Bizler asgari müşterekte buluşabilmeyi başarmak zorundayız. Hep birlikte büyük bir medeniyetin öncüsü olabiliriz. Ülkemizin en önemli sorunu sosyal bilimler alanında iyi beyinler yetiştirip, bunu yönetim kademesine taşıyamamamızdır. Temel meselemiz iyi yönetici yetiştirmek ve iyi yönetimdir. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi olarak, sosyal bilimler alanındaki parlak gençleri tespit edip bunları en iyi şekilde yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.