İZÜ Öğrencileri Drama Tekniğiyle İngilizce Öğretiyor

Öğrencilerin yabancı dile ilgilerini artırmak ve İngilizce konuşma pratiklerini geliştirmek için başlatılan çalışma kapsamında, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, Bilgi Evi öğrencilerine drama tekniğiyle İngilizce öğretiyor.

Haftada iki saat öğrencilerimiz rehberliğinde devam eden dersler kapsamında, tiyatro eğitimine benzer bir yöntemle hem sosyal bir ortam oluşturuluyor hem de öğrencilerin İngilizce pratiklerine katkıda bulunuluyor. 10 hafta devam edecek eğitim sonunda öğrenciler, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Shakespeare’in Romeo ve Juliet isimli oyununu sahneleyerek öğrendiklerini sergileyecek.

Öğrencilerin tiyatral gelişimine katkı sağlayan bu yöntemin önümüzdeki dönemlerde ilçedeki tüm Bilgi Evleri’nde uygulanması planlanıyor