Çocuk ve Edebiyat Konferansı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği tarafından düzenlenen, “Çocuk ve Edebiyat” konulu konferansın konuğu, İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin DİLİDÜZGÜN oldu.

Prof. Dr. Selahattin DİLİDÜZGÜN, çocukla kitap arasındaki ilişkinin yaklaşık bir yaş civarında başladığını ve iyi kurulduğunda ömür boyu devam eden sağlam bir boyuta taşınacağından bahsetti. Nitelikli kitap okuyarak büyüyen çocukların oluşturduğu toplumun, kitap ile ilişkisi olmayan çocukların oluşturduğu topluma göre daha demokratik, daha refah ve daha seviyeli olacağından söz eden DİLİDÜZGÜN, “Nitelikli kitap”tan ne anlaşılması gerektiğini de açıkladı. Konferansta ayrıca “Çocuğa görelik” ve “Çocuk gerçekliği”nin, çocuk edebiyatı ürünlerinde olmazsa olmaz bir kriter olarak vazgeçilmezliği vurgulandı. Kitabın çocuğun bilişsel, duygusal, sosyal ve dil gelişimine olan katkılarından söz eden DİLİDÜZGÜN, çocuk edebiyatı ürünlerine “Nitelik yönünden” yaklaşmanın öneminin bu noktada başladığını söyledi. DİLİDÜZGÜN ayrıca, çocuk kitabı yazarı, çocuk kitabı ressamı ve tasarımcısı olmanın değerinden de bahsederek çocuk yayını editörlüğüne vurgu yaptı.