İZÜ’de Siyaset Rüzgarları

Siyaset Kulübü öğrencilerinin öncülüğünde hayat geçirilen proje, 28 Şubat 2014 tarihinde, günün önemine atıf yapılarak, “28 Şubattan Günümüze Türkiye” konulu seminer ile başladı. Seminere, Rabia Platformu Genel Koordinatörü ve İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir ile Anadolu Ajansı Orta Doğu ve Afrika Yayınlar Koordinatörü Turan Kışlakçı katılarak, 28 Şubat sürecinin Türkiye üzerindeki etkilerini ve günümüzdeki durumunu anlattı.

Siyaset Akademisi’nin ikinci etkinliği ise Türkiye’nin son 3 ayında yaşanan olaylara ayrıldı. Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, “17 Aralık Süreci” konulu konferansta, yaşanan süreci, amaçlarını ve bağlantılarını aktardı. Sürecin Türkiye’ye uğrattığı zararın büyüklüğüne dikkat çeken Abdurrahman Dilipak, katılımcıların sorularına da içtenlikle cevap verdi.

Akademinin sıradaki etkinliği, günümüzde 4’üncü güç olarak nitelendirilen, “Medya”ya ayrıldı. Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş’ın konuk olduğu “Medyanın Gerçek Yüzü” konulu konferansta, medyanın toplum üzerindeki etkisi ve yönlendirici gücü değerlendirildi.

Siyaset Akademisi geçtiğimiz gün ise Gazeteci-Yazar Turgay Güler’i ağırladı. “Gelişen ve Değişen Türkiye” konulu konferansa katılan Turgay Güler, yerel seçim öncesinde yaşanan siyasi süreci analiz etti. Medyanın olaylara bakış açısını anlatan Güler, Türkiye’nin geldiği noktada güçlü bir ülke olduğuna vurgu yaptı.

İZÜ 1. Siyaset Akademisi konferansları, her hafta birbirinden seçkin konuklarla düzenlenmeye devam edecek. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, “Anayasa ve Başkanlık Sistemi” konusunda, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, “Genç Liderlik ve Girişimcilik” konusunda, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ne gelerek deneyimlerini paylaşacak.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun, “Türkiye’de Belediyecilik” konusunda, MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı Ömer Bolat’ın, “Ekonomi Konuşmaları” konusunda katılacağı, İZÜ 1. Siyaset Akademisi, Avrupa Birliği Eski Bakanı Egemen Bağış’ın, “AB Yolunda Türkiye” konulu konferansı ile son bulacak.