Erken Tanı Hayat Kurtarır

Türkiye Meme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Can Gürbüz, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi çalışanlarına ve öğrencilerine yönelik “Meme Sağlığı ve Kendi Kendine Meme Muayenesi” konulu bir seminer verdi. Kadınlarda en sık görülen kanser çeşidi olan meme kanserinin başlama sürecini, ilerleyişini, risk faktörlerini, yaşam şeklinin kansere etkilerini, kanserden korunma yöntemlerini, tanı ve tedavide izlenmesi gereken yolları anlatan Gürbüz, ” Ülkemizde ve dünyada genellikle meme kanserinin fark edilmesinde geç kalınıyor. Bu yüzden her kadının 20 yaşından sonra uzman bir hekim tarafından muayene edilmesi gerekiyor” dedi.

Katılımcılar, kendi kendine meme muayenesi, bu muayeneyi ne zaman yapmaları gerektiği, meme kanserinde tanı yöntemleri olan mamografi ve ultrasonografi konularında da bilgi sahibi oldular. Seminer, İZÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Candan Öztürk’ün,  Dr. Can Gürbüz’e hediyelerini takdim etmesiyle son buldu.