"Uluslararası Konferanslar Serisi”

Geleceği şekillendiren, bilim üreten, lider insanlar yetiştirmek misyonuyla yola çıkan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 3. Akademik yılında “Uluslararası Konferanslar Serisi” düzenliyor. Üniversite, bu kapsamda pek çok farklı konuda, alanlarında uzman uluslararası akademisyenleri Halkalı Merkez Kampüsünde ağırlayacak. Üniversite öğrencilerinin yanında dışarıdan katılımcılara da açık olan konferanslar her ay farklı bir konuda düzenlenecek.

Uluslararası Konferanslar Serisi’nin üçüncü etkinliği, 13 Ocak 2014 Pazartesi günü, bağımsız Bosna-Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç ‘in anısına düzenlenecek. Çağa iz bırakan Müslüman önderlerden biri olan Aliya İzzetbegoviç’i,Aynı zamanda İzetbegoviç’in danışmanlığını da yapmış, Bosna Hersek Federasyonu Arşivi Genel Müdürü Adamir Jerkoviç anlatacak. Etkinliğe onur konuğu olarak, Aliya İzetbegoviç’in kızı Sabina Berberovic İzetbegovic’in de katılım gösterecek.

Gerçekleşen etkinliğin haberi için tıklayınız.

Uluslararası Konferanslar Serisinin Mart ayında gerçekleştirilecek olan 4.’sünün konuğu İngiltere Leed Üniversitesi’nden (University of Leeds, UK) Sosyal Bilimler ve Hukuk konusunda uzman Öğretim Üyesi Dr. Boby Salman Said olacak.

“Uluslararası Konferanslar Serisi” kapsamında İSZÜ Halkalı Merkez Kampüsü’nde düzenlenecek olan ikinci etkinlik, 08 Ocak 2014 Çarşamba günü,  City University London’dan iki değerli akademisyenin katılımıyla gerçekleşecek. Konferansın ilk konuşmacısı Prof. Dr. Terrence M. Honess “Hormanlar ve İnsan Davranışları” (Hormones and Human Behaviour) adlı sunumuyla hormonların, işlevleri ve organizma üzerindeki etkileriyle davranış biçimlerimizi etkileyen yönlerinden bahsedecek. İkinci konuşmacı olarak Psikolog Dr. Greta A. Matthews ise “Ceza Davalarında Karar Verme Süreci” (Decision Making in Criminal Trials)” konusunda sunum yapacak.

Gerçekleşen etkinliğin haberi için tıklayınız.

Uluslararası Konferanslar Serisi’nin ilki, “Bir Yabancı Dil Olarak Arapçanın, İslam Ülkelerinde Öğrenilmesi ve Öğretilmesi” (Learning and Teaching Arabic as a Foreign Language in Islamic Countries) konulu bir panel olacak. Endonezya’nın önemli kurumlarından biri olan Darussalam Üniversitesi İslami Çalışmalar Enstitüsü’nden (Darussalam Institute of Islamic Studies) akademisyenlerin katılacağı panel, 30 Aralık 2013 Pazartesi günü Üniversitemiz Halkalı Merkez Kampüsünde düzenlenecek. Darussalam Üniversitesi İslami Çalışmalar Enstitüsü Dekanı Ahmad Hidayatullah Zarkasyi’nin başkan olduğu panelde konuşmacılar, Darussalam Üniversitesi İslami Çalışmalar Enstitüsü Rektör Yardımcısı Dr. Dihyatun Masqon, Darussalam Üniversitesi İslami Çalışmalar Enstitüsü Arap Dili Yüksek lisans Programı Başkanı Dr. Abdul Hafıdz Bin Zaid, Darussalam Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Alif Cahyadi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turan Koç, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulmutalip Arpa ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Arapça Okutmanı İbrahim Abdesselam olacak.

Gerçekleşen etkinliğin haberi için tıklayınız.