Küçük Kâşifler, Yaratıcı Hayaller Projesi

İZÜ; İstanbul Kalkınma Ajansı, Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Fatih Üniversitesi işbirliğiyle, eğitim-öğretime devam eden 07-10 yaş arası çocukların yenilikçilik yönlerini güçlendirmeyi hedefleyen Küçük Kâşifler, Yaratıcı Hayaller Projesi’ne imza atıyor. Çocukların, yenilikçilik ve yaratıcılık yeteneklerini geliştirmeleri ve sosyal yaşamlarının tüm aşamalarına etkin kullanmalarını sağlamayı hedefleyen proje, Küçükçekmece ilçesinde bulunan 30 ilkokul, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Fatih Üniversitesi’ne kurulmakta olan toplam 32 adet Yenilikçilik Atölyesinde gerçekleştirilecek. Projeye, 07-10 yaş arası yaklaşık 34.000 öğrencinin katılımı hedefleniyor.

Proje kapsamında, Küçükçekmece ilçesinde bulunan 30 ilkokulda kurulan Yenilikçilik Atölyelerinde öğrencilerin gelişimlerinin, üniversite öğrencileri, sınıf öğretmenleri ve veliler tarafından üç koldan gözlemlenecek. Üniversitemizin Okul Öncesi Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinde eğitim-öğretim gören 100 öğrencisi, bu atölyelerde aktif görev alarak akademik çalışmalarını sürdürecekler. Örgün eğitime devam eden üniversite öğrencilerimiz, mezuniyet öncesi çok farklı ve nitelik geliştirici bu çalışma ortamında bulunarak,  çok daha donanımlı olarak mezun olma fırsatını yakalayacak.

Projenin Bilgilendirme Seminerleri Başladı

Yenilikçilik Atölyelerindeki öğrencilerin gelişimlerinin gözlemleyecek olan üniversite öğrencisi, sınıf öğretmeni ve velilerin projeyi tanıması, projenin hedeflerini kavraması için; Öğretmen Bilgilendirme Seminerleri, Öğrenci Bilgilendirme Semineri ve Veli Bilgilendirme Seminerleri gerçekleştirildi.

Bilgilendirme seminerlerinin ilki olan Öğretmen Bilgilendirme Semineri, 11-12 Eylül 2013 tarihlerinde Küçükçekmece Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Seminerde, Proje Koordinatörü Yakup KARATAŞ’ın proje hakkında bilgilendirme yapmasının ardından Üniversitemiz Proje Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Belgin PARLAKYILDIZ 7-10 yaş çocuklarının gelişim özellikleri hakkında ve Yrd. Doç. Dr. M. Zeki ILGAR çocukların yaratıcılık özelikleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Bilgilendirme Seminerlerinden ikincisi olan Öğrenci Bilgilendirme Semineri, 11 Ekim 2013 tarihlerinde Üniversitemiz Halkalı Merkez Kampüsünde gerçekleştirildi. Projede rol alacak öğrencilerimiz; proje, gözlem becerileri, veri girişi ve eğitim materyalleri hakkında detaylı olarak bilgilendirildi.

Atölyelere gelen öğrencilerin velilerini bilgilendirmek amacıyla 21-22-23 Ekim 2013 tarihlerinde Küçükçekmece Konferans Salonunda Veli Bilgilendirme Seminerleri gerçekleştirildi. Düzenlenen bu seminerlerde, Proje Koordinatörü Yakup KARATAŞ proje hakkında velilere bilgi verirken, üniversitemiz Proje Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Belgin PARLAKYILDIZ 7-10 yaş çocuklarının gelişim özellikleri hakkında bilgilendirme yaptı. Seminer sonunda velilerden gelen sorular cevaplandırıldı ve Yenilikçilik Atölyeleriyle ilgili velilerin görüşleri alındı.