Doç. Dr. Vildan S. Coşkun, 3. Uluslararası Balkan Konferansı’na Katıldı.

İZÜ Öğretim Üyelerinden Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Vildan S. Coşkun, 3. Uluslararası Balkan Konferansı’na (IBAC 2013) katıldı. 10-13 Ekim 2013 tarihlerinde Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da gerçekleşen konferansı, İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Saraybosna Devlet Üniversitesi ortaklaşa düzenledi.

Konferans, Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Zelyko Komşiç, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Saraybosna Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muharrem Avdispahiç’in katılımıyla gerçekleşti. “Bosnia and Herzegovina: in Common History and Multicultural Atmosphere of the Balkans” temalı konferansın dili İngilizce idi. Konferansta Doç. Dr. Vildan S. Coşkun, “How A Balkan Poet Promotes in Ottomans?” konulu bir sunum yaptı.