Mimar Sinan Yenilikçilik Atölyesi Açıldı

İstanbul Kalkınma Ajansı Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı kapsamında geliştirilen Küçük Kâşifler, Yaratıcı Hayaller Projesi Üniversitemizin de ortaklığıyla çalışmalarına devam ediyor.

Küçük Kâşifler, Yaratıcı Hayaller Projesi kapsamında Küçükçekmece ilçesinde bulunan 30 ilkokula kurulan Yenilikçilik Atölyelerinin bir örneği olan “Mimar Sinan” Yenilikçilik Atölyesinin açılışı 11 Ekim 2013 tarihinde İZÜ'de gerçekleştirildi. Mimar Sinan Yenilikçilik Atölyesinin açılışını üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Adem Esen, Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ömer İnan, Proje sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Belgin Parlakyıldız ve Proje Koordinatörü Yakup Karataş gerçekleştirdi.

Mimar Sinan Yenilikçilik Atölyesinin açılışına akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimiz katılım gösterdi. Katılımcılar atölyede bulunan eğitici materyalleri inceledi ve keyifli vakit geçirdiler.

Küçük Kâşifler, Yaratıcı Hayaller Projesi Hakkında

İstanbul Kalkınma Ajansı, Küçükçekmece Kaymakamlığı, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Fatih Üniversitesi bünyesinde yürütülen Küçük Kâşifler, Yaratıcı Hayaller Projesi, Küçükçekmece ilçesinde, eğitim-öğretime devam eden 07-10 yaş arası çocuklara yönelik bir projedir. Proje, “Yenilikçilik Atölyeleri” desteği ile çocukların, yenilikçilik ve yaratıcılık yeteneklerini geliştirmeleri ve sosyal yaşamlarının tüm aşamalarına etkin kullanmalarını sağlamayı hedefliyor. Küçükçekmece ilçesinde bulunan 30 ilkokul ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Fatih Üniversitesi’ne kurulmakta olan toplam 32 adet Yenilikçilik Atölyesini, 07-10 yaş arası yaklaşık 34.000 öğrenci kullanacak.