Dünya Gıda Günü

TÜGİS, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler FAO Ankara Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen, “DÜNYA GIDA GÜNÜ” 10 Ekim 2013 günü, İstanbul Cevahir Kongre Merkezinde öğrencilerimizin de katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Dünya Gıda Günü’nün sabah yapılan  açılış oturumuna  Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Bakan Yardımcısı Kutbetttin Arzu katılmıştır.

Panelde,  Birleşmiş Milletler FAO Teşkilatı tarafından belirlenen; “Sustainable Food Systems For Food Security and Nutrition / Gıda Güvencesi ve Beslenme İçin Sürdülebilir Gıda Sistemleri” konusunda konuşmalar gerçekleşmiştir. Panelde verilen öğle yemeğinde öğrencilerimiz başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Bakan Yardımcısı Kutbetttin Arzu  olmak üzere, birçok akademisyen, sektör yöneticileri ve farklı üniversite öğrencileri ile tanışma fırsatı yakalamışlardır.

TÜGİS genel sekreteri Selçuk Maruflu ile yapılan görüşmede gelecek yıl ki Dünya Gıda gününde üniversitemiz öğrencilerinin de konuşmacı olarak panelde yer alabileceği görüşülmüştür.