9. Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Konferansı Gerçekleştirildi

İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), İslam Kalkınma Bankası (IDB), İslami Araştırma ve Eğitim Enstitüsü (IRTI), tarafından düzenlenen “9. Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Konferansı” 9 - 10 Eylül tarihlerinde İstanbul'da yapıldı.

Konferansın açılışında "Islamic Economics - is there a discipline? How can its content contribute to making policies work in the OIC Region?" başlıklarının ele alındığı İslam ekonomisi konusundaki panele King Abdul Aziz Üniversitesi İslam Ekonomisi Enstitüsü Dekanı Dr. Abdullah Qurban Al Turkistani başkanlık yaptı. Prof. Dr. Nejatullah Siddiqi, Prof. Dr. M.U.Chapra , Prof. Dr. Volker Nienhaus, Prof. Dr. Adem Esen, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Prof. Dr. Monzer Kahf’tan oluşan isimlerin katıldığı konferansta İZÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, “Kur'anı Kerimde Ticaret, Alışveriş Kavramları” (The Meaning of the Terms “Commerce and Trade” in the Holy Qur’an) konusunda bir tebliğ sundu.

Aynı etkinlikte IRTI Genel Direktörü Dr. Azmi Ömer başkanlığında gerçekleşen İslam Ekonomisi ve Finansı Eğitimi sempozyumunda (Symposium on Islamic Economics and Finance Education) QFI, INCIEF, Durham Universty, KAAU, HILSP, IIUM, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, IRTI, SESRIC Ve Sakarya Üniversitesi programları ele alındı. İZÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Esen programlar hakkında detaylı bilgi verdi.