Prof. Dr. Durmuş Günay, “Üniversite ve Üniversiteli Olmak” Konferansında Konuştu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi'nin 15 günde bir gerçekleştirdiği seminerler kapsamında, “Üniversite ve Üniversiteli Olmak” konferansını verdi.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi seminer salonunda gerçekleşen konferansa, İZÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İnan, İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turan Koç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Savcı, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Erol Aydın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansa üniversiteler hakkında bilgiler vererek başlayan Prof. Dr. Durmuş Günay, “Türkiye’de şuanda 4.5 milyondan fazla yükseköğretim öğrencisi var. Bunların yüzde 55’i örgün eğitimde, yüzde 45’i açıköğretimde öğrenimlerine devam ediyor. 81 ilde 170 üniversitemiz mevcut. 104’ü devlet, 66’sı da vakıf üniversitesi” dedi.

Prof. Dr. Durmuş Günay, üniversiteli olmanın neler gerektiğini de anlatarak, ünlü bilim insanlarından örnekler verdi. Türkiye’de yükseköğretimin durumunu anlatan Günay, araştırmadan geliştirmeye (uygulamaya geçiş) alanında da bilgiler verdi.

Konferans sonunda İZÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, katılımlarından dolayı Prof. Dr. Durmuş Günay’a hediye takdim etti.