Amerika, CDC’den İZÜ'ye Ziyaret

Amerika Birleşik Devletleri’nin Atlanta şehrinde bulunan dünyaca ünlü araştırma merkezi Centers for Disease Control and Prevention (CDC)  / Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nde görevli Malezya asıllı Amerikalı araştırmacı Dr.  Azaibi Tamin İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Amerika’daki dünyaca ünlü merkezin Türkiye’deki muadili olan Ankara’daki Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nu da  (eski ismi ile Hıfzıssıhha) ziyaret eden Dr. Tamin, ülkemizdeki gelişmelere hayran kaldığını belirtti.

Dr. Tamin, başta İZÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Nazlı ve Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Erol Aydın olmak üzere akademisyenler ve çalışanlar ile fikir teatisinde bulundu.

Malezya kökenli Amerikalı araştırmacı Dr. Tamin, henüz ikinci eğitim-öğretim yılında olan üniversitemizin kurduğu laboratuvarlardan etkilendiğini belirtti. Doğal ve tarihi güzellikler ile dolu kampüste ailesi ile gezen Dr. Tamin, İZÜ kampüsünden de çok etkilendiklerini ifade etti.

Dr. Tamin, araştırmacı olduğu Centers for Disease Control and Prevention (CDC)  / Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin imkânlarından İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin araştırmacılarının da istifade edebileceğini ve ortak çalışma yapabileceklerini belirtti.