Türkiye ve Dünyadan 50 Akademisyen İZÜ'de Buluştu

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından organize edilen, “1st International ELT Symposium”, Türkiye ve dünyadan 50 akademisyenin katılımı ile gerçekleştirildi.

İngiliz Dili Eğitimi alanında uzman akademisyenler, iki gün boyunca sunumlarını dinleyiciler ile paylaştı. Sempozyum sonunda ise katılımcılar yorgunluklarını, muhteşem güzelliğe sahip olan İstanbul Boğazı’nda yapılan tur ile attı.

Birinci Uluslararası ELT Sempozyumu, 26 – 27 Nisan 2013 tarihlerinde İZÜ kampüsünde gerçekleştirildi. Sempozyumun açılış konuşmasını İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen yaptı. Ardından konuşan İZÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Savcı ve İngilizce Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Yılgör, katılımcıları selamlayarak başarılı bir sempozyum geçirmelerini diledi.

Sempozyuma, Türkiye, Amerika, Cezayir, Ukrayna, Makedonya, Suudi Arabistan, İran, Lübnan, Japonya ve Slovakya’dan 50 akademisyen katıldı.

İki gün süren sempozyum boyunca akademisyenler, İngilizce eğitimi alanında detaylı bilgi verdi. İngilizce eğitiminin nasıl olması gerektiğini tartışan katılımcılar, karşılaşılan zorluklar ve çözüm yollarını konuştu. Sempozyuma üniversitemiz öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi. Sempozyumun kapanış konuşmasını ise organizasyonda önemli rol oynayan, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Iryna Semeniuk yaptı. Sempozyum sonunda katılımcılara sertifika da verildi.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer İnan, katılımcıları temsilen Prof. Cynthia McPhail’e ve Prof. Olga Byessonova’a, lale motifli çini hediye etti.