İZÜ Türkiye’yi Dolaşıyor

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen şehir dışı tanıtım programları başladı. Bu kapsamda ilk olarak Konya, Karaman, Mersin, Yalova ve Bursa’da tanıtımlar düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlükleri de ziyaret edilerek, işbirliği içinde programlar düzenlenmesi planlandı.

Şehir dışı tanıtım programları Konya ile başladı. Eğitim kurumlarının müdür, müdür yardımcısı ve rehber öğretmenleriyle birebir görüşmeler yapıldı ve ilerleyen tarihlerde kurumlar arası işbirlikleri üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Daha sonra İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubesi Eğitim Müdürü Adem Seleş ve Konya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük makamında ziyaret edildi. Seyit Ali Büyük ile Konya’daki rehber öğretmenlere yönelik düzenlemeyi planladığımız etkinlikler için destek istendi.

İki günlük Konya ziyaretlerinin ardından Karaman’a geçildi. İZÜ Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürü Tolga Mar ile Tanıtım ve Halkla İlişkiler Uzmanı İsmail Aktaş, Karaman’da ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu makamında ziyaret etti. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ile Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ortak çalışma yapılması konuları konuşuldu. Daha sonra Karaman’daki eğitim kurumlarının müdür ve rehber öğretmenleri ile görüşüldü.

Programın son gününde durak Mersin oldu. Mersin’deki program, eğitim kurumlarının müdürleriyle olan görüşmelerle başladı. Görüşmelerde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi hakkında bilgiler verildi ve ortak çalışma konuları değerlendirildi. Öğleden sonra Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile bir görüşme yapıldı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi tarafından Mersin’e verilen önem belirtildi. Hasan Gül ise rehber öğretmenlerin kişisel gelişimine yönelik bir konferans düzenlenebileceğini söyledi. Mersin’deki program, İlim Yayma Cemiyeti ziyareti ile son buldu.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin bu haftaki ilk durağı Yalova oldu. Yalova’da çok sayıda eğitim kurumunun müdür, müdür yardımcısı ve rehber öğretmeniyle görüşen İsmail Aktaş, öğrencilerin üniversitemizi tercih etmelerindeki nedenleri anlattı. Daha sonra Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ziyaret edildi. Ahmet Yurtman da üniversitemiz ile il milli eğitim müdürlüğünün ortaklaşa program yapabileceğini belirtti.

Yalova’nın ardından Bursa’da ziyaretlerde bulunuldu. Eğitim kurumlarında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi hakkında bilgiler verildi ve sorulara cevap verildi. Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici makamında ziyaret edildi. İstanbul Sabahattin Zaim  Üniversitesi'nin gelişimi hakkında kendisi bilgilendirildi ve işbirliği sözü alındı. Son olarak İlim Yayma Cemiyeti de ziyaret edildi.

İZÜ Şehir Dışı Tanıtım Programı Çerçevesinde Bir Araya Geldiğimiz Eğitim Kurumları;

• Konya TÜRMAK Eğitim Kurumları Anadolu Lisesi,
• Konya Özel Lokman Hekim Anadolu Sağlık Meslek Lisesi,
• Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi,
• Konya Özel Ted Koleji,