Kamuda Siber Güvenlik Paneli

Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi  (ESAM) tarafından organize edilen, “Kamuda Siber Güvenlik” seminerine konuşmacı olarak katılan, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Murat Günsay “Sosyal Odaklı Hacking” başlıklı bir sunum yaptı.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Elektrik Elektronik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen panelin açılış konuşmasını, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Güngören Belediye Başkanı Yücel Karaman yaptı.

Panel oturumlarını Anka Bilişim’den Ruşen Özkan ve Fintek firmasından Ekrem Arıkan’ın yönettiği panelde, TÜBİTAK Ulakbim’den Dr. Ahmet Kaplan ve Siber Güvenlik Enstitüsü’nden Tahsin Türköz de konuşmacılar arasında yer aldı. Konusunda uzman panelistler, özellikler kamuda siber güvenlik ile ilgili mevcut durumdan, devletin bu konuda attığı adımlardan, yeni kurulan Siber Güvenlik Enstitüsü’nden, siber savaşlardan bahsederek dinleyicileri bu konularda aydınlattı.

Sunum ve soru/cevap bölümlerinin ardından TEKDER ve ESAM, konuşmacılara katılımlarından dolayı hediyelerini takdim etti.