"İslam İktisadı Atölyesi" Çalıştayı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, “İslam İktisadı Atölyesi-I: Temel Kavram ve Fikirler” Toplantısı'na katıldı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği, İlim Kültür Eğitim Derneği ve İlmi Etüdler Derneği tarafından 2-3 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen “İslam İktisadı Atölyesi I: Temel Kavram ve Fikirler” başlıklı atölye çalışmasına oturum başkanlığı yaptı. Çalıştaya, Prof. Dr. Sabri Orman, Prof. Dr. Necdet Şensoy,  Dr. Asad Zaman, Dr. Masudul Alam Choudhury, Dr. Ahmet R. Albayrak, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden İslam iktisadı alanında uzman birçok akademisyen, bankacı, araştırmacı, iş adamı ve davetli katıldı.

Açılış konuşmasını Prof. Dr. Sabri Orman’ın yaptığı çalıştaya, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü, Emirates İslam Bankası’ndan Dr. Abdulazeem Abozaid’in  “Fıkrın İslami Finanstaki Rolü” ve Prof. Dr. Muhammad Syukri Salleh’in “İslam Ekonomisinde Yoksulluk Kavramının Yeniden Değerlendirilmesi” adlı tebliğ sunumlarına başkanlık yaptı. Tebliğ sunucularını ve müzakerecilere teşekkür eden Prof. Dr. Adem Esen, İZÜ'nün İslam İktisadı önemsediklerini ve bu doğrultuda Türkiye’de ilk defa İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi bünyesinde Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kurulduğunu ifade etti. İslam İktisadı çalışmalarının ve bu tür programların önemine değinen İZÜ Rektörü, çalıştayı düzenleyen İGİAD, İLEM ve İLKE yöneticilerine teşekkür etti.

Sunum ve müzakerelerin ardından İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Dr. Abdulazeem Abozaid ve Dr. Muhammad Syukri Salleh’e katılımlarından dolayı hediyelerini takdim etti.