Prof. Dr. Yalçıntaş, Hocaların Hocası Sabahattin Zaim’i Anlattı

Hocaların Hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim, vefatının 5’inci yılında, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Etkinliğe katılan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in yaşamından, çalışmalarından bahsederek, “Hoca, karşısında kim olursa olsun çok değer verirdi. İnsanları ilme yöneltmek için gayret gösterirdi” dedi.

Sabahattin Zaim’i Anma Günü etkinliği, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın katılımıyla İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte, ilk olarak Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in hayatını anlatan kısa film gösterildi. Açılış konuşmasını yapan İZÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Sabahattin Zaim’in “Güzel insan” sözünü hatırlattı ve bunun için çalıştıklarını söyledi. Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, öğrencisi olan İZÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Esen’e, kendi hayatını anlatan “Hatıralar” kitabını hediye etti.

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Sabahattin Zaim ile ilgili anılarını paylaşarak, hayatını ilme adayan bir insan olduğunu söyledi. Sabahattin Zaim’in üniversitede bulunduğu yıllarla ilgili bilgiler de veren Yalçıntaş, “Herkesin odası dağınık olurdu. Ancak onun odasında bir tertip ve düzen vardı. Öğrencileri gözlerinden tanır ve anlardı. İlme yönlendirmek için ellinden geleni yapardı” dedi.

Etkinlik sonunda, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’a, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen tarafından, çini tabak ve İstiklal Marşı Murakkası verildi. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şebnem Cansun ise Yalçıntaş’a çiçek takdim etti.