Dr. Ahmet Albayrak İZÜ Yüksek Lisans Dersinde

Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Albayrak, Üniversitemiz Uluslararası Finans ve Katılım Bankacılığı Yüksek Lisans Programı’na konuk olarak, katılım bankacılığı ve sağlam bankacılık modeli hakkındaki tecrübelerini paylaştı.

Uluslararası Finans ve Katılım Bankacılığı Yüksek Lisans Programı kapsamında, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adem Esen tarafından verilen, “Ekonomi ve Etik” dersine bu hafta, Dr. Ahmet Albayrak katıldı. Önümüzdeki yıllarda yeni bir katılım bankacılığı nesline ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ahmet Albayrak, katılım bankacılığının temellerinin İslami kurallar olduğunu ifade etti ve geleneksel bankacılıktan ayrılma sebeplerini anlattı.

Kuveyt Türk katılım bankasının üniversite öğrencileri ile ilgili yürüttüğü, “Bankada Kampüs” projesi hakkında da bilgi veren Albayrak, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Hocanın iktisatta “Homo Islamicus” fikri ile getirdiği yenikliklerin önemini vurguladı.

Dr. Ahmet Albayrak, bankaların kamu görevi yaptıkları için büyük bir sosyal sorumluluk taşıdıklarını belirtti. Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından hazırlanan “Katılım Bankacılığı” kitabı hakkında da bilgiler verdi.