Öğretmenliğin Güzellikleri Paylaşıldı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı’nda,  İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Savcı, Prof. Dr. Mümin Yamankaradeniz ve Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Oral, öğretmenliğin güzel yanlarından bahsederek, öğretmen adayı öğrencilerimize tavsiyelerde bulundular.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Adem Esen, Hocaların Hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim’den bahsederek, nasıl bir öğretmen olduğunu anlattı. Ayrıca Prof. Dr. Adem Esen, Sabahattin Zaim’in öğretmenlere yönelik olarak söylediği, “Öğrencilerin bildiklerini ölçün. Bilmediklerini ölçmeyin” sözünü de hatırlattı.

Daha sonra kürsüye gelen Prof. Dr. Hikmet Savcı, iyi bir öğretmenin nasıl olması gerektiği konuları üzerinde durdu. Hikmet Savcı, öğrencilerin mezun olurken edecekleri, “Öğretmenlik Yemini”ni de okudu.

Panelde ise Prof. Dr. Mümin Yamankaradeniz ve Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Oral başta olmak üzere, akademisyenler, öğrencilik ve öğretmenlik yıllarına ait anılarını öğrenciler ile paylaştı.