Türkiye’nin En kapsamlı Anten Laboratuvarı İZÜ’de

Ürettiği projelerle bölgenin araştırma-geliştirme merkezlerinden biri olma vizyonuyla hareket eden İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Antenler ve Propagasyon Laboratuvarı faaliyete başladı. İZÜ’nün Halkalı’da bulunan merkez kampüsünde açılan bu laboratuvarda hem iç mekân hem de dış mekânlarda kullanılan verici/alıcı anten ve cihazların performans testleri yapılabiliyor. Antenler ve Propagasyon Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen testler Yrd. Doç. Dr. Gökhan Erdemir ve Yrd. Doç. Dr. Aydın Tarık Zengin tarafından gerçekleştiriliyor.

Ülkemiz endüstrisinde eksikliği hissedilen Pasif İntermodülasyon testleri Türkiye'de ilk kez İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi bünyesinde bulunan Antenler ve Propagasyon Laboratuvarı’nda yapılmaya başlandı. Yapılan bu çalışma telekomünikasyon firmaları tarafından ilgiyle karşılandı. Laboratuvarda Pasif İntermodülasyon testlerinin yanı sıra VSWR ve İzolasyon Testleri de yapılmaktadır.

İletişim teknolojilerinin temel yapı taşı olan anten performanslarının iyileştirilmesiyle, kesintisiz ve hızlı veri transferi sağlanması amaçlanmakta. Operatörlerin testlerden yüksek değerlerle geçen antenleri tercih etmesiyle daha hızlı mobil internet ve kesintisiz konuşma sağlanması hedefleniyor.

Türkiye’nin En kapsamlı Anten Laboratuvarı İZÜ’de

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"