Kız Kulesi Doğa Yürüyüşü

Spor Koordinatörü İbrahim AKGÜN’ün liderliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe yaklaşık olarak 40 maceraperest öğrenci ve personelimiz katıldı. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından İbrahim AKGÜN bu etkinliğin her ay yapıldığını, bu programında heyecan dolu parkurların olduğunu belirtti.

Kuz Kulesi doğa yürüyüşü parkuruna, Serindere Vadisi içindeki alabalık çiftlikleri ve piknik alanın bulunduğu noktadan başlandı. Serindere, dere boyundan yukarı doğru ilerledikten sonra vadi ikiye ayrıldı. Serindereyi oluşturan derelerin birleşme noktasıdan Kız Kulesi zirvesine ulaşıldı. Serindereyi oluşturan soldaki kol, Sular Dere, ( sultaniye yününden geliyor ) sağdaki kol Müflis Deresidir. Sol koldan ilerledikten sonra derenin sağ tarafından yukarıya doğru patika bir yoldan çıkıldı. Kız kulesine 1.5 saatlik dik bir çıkışın ardından ulaşıldı. Bölgeye hâkim, sarp yamaçları ile 605 metre yükseklikteki Kız kulesi katılımcılara muazzam bir manzara sunmuştur. Dönüş, Sultaniye yönüne doğru, toprak yolundan dere boyuna inilerek, Serindereye varıldı. Etkinlik mangalda yapılan sucuk ve semaverde içilen çayın ardından son buldu.

Katılımcı arkadaşlara teşekkür ediyoruz.

Kız Kulesi Doğa Yürüyüşü

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"