İZÜ DİLLER OKULU

İNGİLİZCE DİL KURSU

ARAPÇA DİL KURSU

YABANCILARA YÖNELİK TÜRKÇE DİL KURSU

İZÜ Diller Okulu, bilgi çağında küresel bilgiye duyulan ihtiyaç doğrultusunda dünya standartlarında İngilizce, Arapça ve Yabancılara Yönelik Türkçe eğitimi vererek bireylere ve kurumlara ilgili alanlarda katkıda bulunmak amacını taşımaktadır.

İZÜSEM bünyesinde İZÜ Diller Koordinatörlüğü işbirliği ile yürütülen İngilizce dil programımız Cambridge Üniversitesi’nin dil eğitim sistemine göre hazırlanmıştır. Beginner, Elementary, Pre-Indermediate, Intermediate, Upper Intermediate seviyelerinden oluşan programda öğrenciler başlangıçtan ileri seviyeye kaliteli ve interaktif İngilizce eğitimine tanık olmaktadır. Bir kur 120 saatten oluşmakta ve hafta içi/hafta sonu yapılan ders programlarına göre 1,5 ile 4 ay arasında sürmektedir. Eğitimler yetişkinlere İngilizce öğretebilme bilgi ve becerisine sahip eğitmenlerince verilmektedir.

Arapçayı ilk defa öğrenecek olanlar, Arapça dilini geliştirmek isteyen herkesin katılım sağlayabileceği Arapça programında her bir kur 72 saatten oluşmaktadır. Arapça programı katılımcılara, temel bazı kavramların dışında (sayılar, tanışma, basit telefon görüşmeleri, internet dili, problemler hakkında basit düzeyde fikir alışverişi, randevulaşma, planlama yapma, kendi iş ve ilgili alanları ile ilgili olarak gündemi Arapça takip etme), ders içinde ve dışında konuşmayı, dinlemeyi, yazmayı ve okuma pratiği yapmayı sistemli bir şekilde öğretmeyi hedeflemektedir. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki farklı program uygulaması mevcuttur.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Türkçe Eğitimi ve Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde uluslararası öğrencilere hafta içi ve hafta sonu Türkçe dil kursları İZÜSEM bünyesinde sunulmaktadır.  Yılın her döneminde A1, A2, B1 ve B2, C1, C2 seviyelerinde eğitim verilmektedir. Dersler, hafta içi ve hafta sonu yapılmakta her kur yaklaşık 8 hafta (140 saat) sürmektedir. Eğitimde görev yapan tüm öğretim görevlileri üniversitelerin Dilbilim, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği bölümleri mezunudur. Çoğu öğretim görevlimiz yüksek lisans ve doktora programlarını bitirmiş veya bunlara devam etmektedir.

Eğitimlerimiz İZÜ Halkalı Kampüs, Fındıklı ve Altunizade Yerleşkelerinde gerçekleştirilmektedir.

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"