Pickering Emülsiyonları Tabanlı Dayanıklı ve Fonksiyonel Gıda Ürünlerinin ve Aroma Enkapsülasyon Sistemlerinin Stabilizasyonu için Ulusal Hammaddelerin Üretimi ve Prototip Ürünlerde Kullanımı


 

 

 

 

Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gülseren

Proje Adı

Pickering Emülsiyonları Tabanlı Dayanıklı ve Fonksiyonel Gıda Ürünlerinin ve Aroma Enkapsülasyon Sistemlerinin Stabilizasyonu için Ulusal Hammaddelerin Üretimi ve Prototip Ürünlerde Kullanımı

Proje Özeti

Pickering emülsiyonları, nano ve mikroparçacıkların kullanılması yoluyla üretilen, fiziksel ve kimyasal anlamda uzun dönemli kararlılık gösteren sistemlerdir. Bu özellikleri dolayısıyla, gerek konvansiyonel, gerek fonksiyonel gıda ürünlerinin üretiminde kullanılmaları mümkün görünmektedir. Ulusal hammaddelerimizin söz konusu ürünlerde değerlendirilmesi, hem gıda endüstrimizin dışa bağımlılığının azaltılması, hem de katma değeri yüksek, toplum sağlığına potansiyel olarak katkı sağlayabilecek ürünler üretilmesini olanaklı kılacaktır. Dolayısıyla, bu çalışmada biyoaktif özellikler gösteren lipofilik maddelerin (örneğin, omega-3 yağ asitleri) ve aroma bileşiklerinin Pickering emülsiyonları üretiminde kullanımı, bu emülsiyonların ulusal hammaddelerimizden üretimi ve söz konusu emülsiyonların konvansiyonel gıdaların fonksiyonelleştirilmesinde değerlendirilmesi ele alınmaktadır.

Destekleyen Kurum

TÜBİTAK/ 2232 - Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı

Fakülte/Bölüm

Mühendislik ve Doğa Bil. Fak./ Gıda Mühendisliği

Proje Başlangıç Tarihi

1.2.2014

Proje Süresi

24 Ay

Toplam Proje Bütçesi

27.400,00.- TL

 

PAYLAŞ :

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"