Üniversitemiz İkinci Mezunlarını Verdi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi olarak 2. mezunlarımızı verdiğimiz görkemli bir tören üniversitenin Halkalı Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yaptığı törende birçok önemli isim vardı. Cumhurbaşkanımızın yanı sıra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, YÖK Başkanı Yekta Saraç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yücel Çelikbilek, Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. Ramazan Evren, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileler de törene katıldı.

Üniversitemizden toplamda 420 öğrencinin mezun olduğu 2015- 2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nde İngilizce Öğretmenliği'nden 28, Okul Öncesi Öğretmenliği'nden 58, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık'tan 59 öğrenci olmak üzere Eğitim Fakültesi'nden toplamda 145 öğrenci; Bilgisayar Mühendisliği'nden 56, Gıda Mühendisliği'nden 50, Mimarlık'tan 80 öğrenci olmak üzere Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nden toplamda 186 öğrenci ve Psikoloji ve İngilizce İşletme bölümlerinden sırasıyla 51 ve 38 öğrenci diplomasını aldı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi 2015- 2016 Akademik Yılı'ndan dereceyle mezun olan öğrencilerimiz ise şöyle:

Üniversite birincisi, Psikoloji Bölümü’nden Emine Karakaş oldu.

Eğitim Fakültesi birincisi, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nden Vildan Bakaroğlu; fakülte ikincisi, İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden Hicran Kaş; fakülte üçüncüsü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden Enes Türkgeldi oldu.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi birincisi, Mimarlık Bölümü’nden Zeliha Büşra Eryiğit; fakülte İkincisi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Melike Şeyma Çağlar; fakülte üçüncüsü, Mimarlık Bölümü’nden Aysu Kalyoncu oldu.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi birincisi, Psikoloji Bölümü’nden Emine Karakaş; fakülte ikincisi, Psikoloji Bölümü’nden Merve Demir; fakülte üçüncüsü, yine Psikoloji Bölümü’nden Ayşe Nur Boz oldu.

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi birincisi, İngilizce İşletme Bölümü’nden Abdikarim Hırey; fakülte ikincisi, İngilizce İşletme Bölümü’nden Mücahide Çulhacı; fakülte üçüncüsü, yine İngilizce İşletme Bölümü’nden Kadriye Rezzan Şen oldu.

İngilizce Öğretmenliği bölüm birincisi Hicran Kaş, Okul Öncesi Öğretmenliği bölüm birincisi Vildan Bakaroğlu, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölüm birincisi Enes Türkgeldi, Bilgisayar Mühendisliği bölüm birincisi Ayşenur Gençdoğmuş, Gıda Mühendisliği bölüm birincisi Melike Şeyma Çağlar, Mimarlık bölüm birincisi Zeliha Büşra Eryiğit, Psikoloji bölüm birincisi Emine Karakaş ve İngilizce İşletme bölüm birincisi ise Abdikarim Hırey oldu.

“Sabahattin Zaim Hoca Hem Fikir Hem De Dava Adamıydı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene "Sabahattin Zaim Hoca’mızın ismini taşımak bir üniversite için böyle bir okulun mezunları için hem büyük bir onur hem de ağır bir sorumluluktur” sözleriyle başlayarak devamında ise şöyle konuştu:

“Hocaların hocası olan merhum Sabahattin Zaim yazdığı eserlerle yetiştirdiği eserlerle arkasında hayırla yâd edilen güzel bir miras bıraktı. Zarf güzel ama zarfın içindekilerin çok daha güzel olması lazım. O da sizde, onu siz halledeceksiniz. Sabahattin Zaim hocamız hem fikir adamı hem dava adamıydı. O, örneklerine bugün sıkça rastladığımız birileri gibi hiçbir zaman milletine tepeden bakmadı. 200'e yakın makalesi ve 20’nin üzerinde kitabıyla hocamız entelektüel hayatımızda çığır açan eserler verdi. Eğer bugün milletimizi 2023 hedefleri doğrultusunda seferber edebiliyorsak, ülkemize 2053 ve 2071 vizyonu çizebiliyorsak bunda hocamızın çabalının çalışmasının çok önemli katkısı vardır”.

“Özenle Yetiştirdiğimiz Evlatlarımızı, Zaim Gençler Olarak Mezun Ediyoruz”

Üniversitemizin ikinci mezuniyet törenine hoş geldiniz diye sözlerine başlayan  Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. Ramazan Evren, “Bugün hepimiz için heyecanlı bir o kadar da gurur verici bir gün çünkü bugün ilim ve marifet timsali Mehmet Akifler yetiştiren ecdat yadigârı bu güzel vakıf müessesinde filizlenen üniversitemizde özenle yetiştirdiğimiz evlatlarımızı Zaim gençler olarak mezun edip uğurluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım beş yıl önce erdemli ve lider insanlar yetiştirmek için çıktığımız bu yolda önemli bir kilometre taşına daha ulaştık elhamdülillah. Bugün ikinci mezunlarımızı vermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“Mekânın Üniversitemize Kampüs Olarak Tahsis Edilmesinde Emeği Geçenlere Teşekkürü Borç Bilirim”

“2015-2016 yılı mezuniyet törenimize hoş geldiniz” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut, “Arazisini Sultan İkinci Beyazıd-ı Veli'nin vakfettiği binasını Sultan Abdülhamid-i Sani'nin inşa ettiği, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mezun olduğu ve hocalık yaptığı içinde bulunduğumuz bu tarihi Halkalı Baytar ve Ziraat Mektebi Âlisi'ni bize miras bırakan ecdadımızı minnet ve şükranla yâd ederken bu değerli mekânın üniversitemiz kampüsü olarak tahsis edilmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Üniversitemizle birlikte İlim Yayma Vakfımızın kurduğu birçok müessesenin inşasında ve hayırlı hizmetlerinde emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyor, başta Prof. Dr. Sabahattin Zaim hocamız olmak üzere Rahmet-i Rahman'a kavuşan camiamızın tüm büyüklerine Rabbimden rahmet, sağlıklı ve hayırlı hizmetlerle dolu bir ömür diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi birincisi Psikoloji bölümü öğrencisi Emine Karakaş ve İşletme Yönetimi bölümünü birincilikle bitiren Somalili Abdilkarim Hirey, diplomalarını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Üniversitemiz İkinci Mezunlarını Verdi

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"