‘Can Kardeş Aile Projesi’ ile Çocuklara Destek

İstanbul Valiliği, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Küçükçekmece Belediyesi tarafından yürütülen ‘Can Kardeş Aile Projesi’ kapsamında düzenlenen Annelik Eğitimi programı, İZÜ Merkez Kampüsü’nde yapıldı. Programın açılışına İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal ve İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut katıldı.

Tek Ebeveynli Ailelere Sosyal ve Psikolojik Yardım

Tek ebeveynli ailelerdeki çocukların kişisel ve eğitsel gelişimlerini desteklemek amacıyla yapılan ‘Can Kardeş Aile Projesi’ kapsamında çalışmalar devam ediyor. İstanbul Valiliği, Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ortaklığıyla yapılan projede 21 Temmuz günü annelere yönelik eğitim verildi. Eğitime çok sayıda anne ve çocuk katıldı. Organizasyonda anneler eğitim alırken, çocuklar da İZÜ Kampüsü’nde uzmanlar eşliğinde oyun oynayıp resim dersi aldı.

Düzenlenen Annelik Eğitimi öncesinde açılış töreni yapıldı. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal ve İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut katıldı. Prof. Dr. Mehmet Bulut açılış konuşmasında bu projeye üniversite olarak çok önem verdiklerini ve içtenlikle katıldıklarını belirterek ‘Üniversitelerin 3 temel fonksiyonu vardır. Akademik çalışmalar, eğitim ve topluma etki. Biz üniversite olarak bu 3 fonksiyonu da yerine getirmek istiyoruz. Projeyi gördüğümüzde bu konuya en çok katkı sağlayacak üniversite olduğumuzu düşündük. Çalışmalar biraz yavaş ama sağlam temellerle devam ediyor. İnşallah bu proje örnek olacaktır. Biz üniversite olarak bu projede yer aldığımız için çok mutluyuz. Katkı sağlayan herkese en içten şükranlarımı sunuyorum’ diye konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Bulut’un ardından, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal konuşmasını yaptı. Ahmet Önal projenin kendileri için çok önemli olduğuna değinerek, ‘Valilik olarak başlıca görevlerimizden biri toplumun dezavantajlı gruplarına dokunmak. Nerede bir yetim öksüz engelli ya da benzer dezavantajlı vatandaşımız olursa bu kişilerin dezavantajlarını azaltmak ya da hissettirmemek için çalışmalar yapıyoruz. Bu proje de bunlardan bir tanesi. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ile bu gibi projelerin sayısını arttırmak isteriz. İnşallah bu bizim için bir başlangıç olur. Emeği geçen ev sahibi İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Protokol konuşmalarının ardından sınıflarda uzmanlar eşliğinde resim dersi alan çocuklar ziyaret edildi. Ziyarette İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal ve İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut çocuklarla sohbet etti. Annelik eğitimi programı 3 gün boyunca İZÜ Seminer Salonu’nda devam edecek.

‘Can Kardeş Aile Projesi’ ile Çocuklara Destek

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"