Prof. Dr. Sabahattin Zaim, Vefatının 8. Yıl Dönümünde Düzenlenen Panelle Anıldı

Üniversitemiz ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliğinde, vefatının 8.yıl dönümünde Hocaların Hocası Sabahattin Zaim Paneli, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Panele Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Ak Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı  Av. Mustafa Korkut, Sabahattin Zaim’in oğlu İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülhalim Zaim ve Başkan Yardımcıları başta olmak üzere çok sayıda öğretim üyesi ile STK temsilcileri katıldı.

Panelistler; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut,  İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülhalim Zaim, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yusuf Balcı da birer konuşma gerçekleştirerek hocaların hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim ile ilgili anılarını paylaştı. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut, Sabahattin Zaim’in örnek bir bilim insanı olduğuna dikkat çekerek, “Sürekli mütebessim ve size Allah’ı anımsatan bir insandan bahsediyoruz. Rahmetli Sabahattin Zaim, hem İslami Finans alanında çalışmalarıyla ülkemize önemli katkılar yaptı, hem de kendi deyimiyle güzel insan yetiştirmeye önem veren bir akademisyendi. Yüzünden tebessüm eksik olmayan, örnek bir Müslümandı” dedi.

Programda söz alan Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, “Türkiye’nin çeşitli illerinde açılan çok sayıda kürsü hoca beklerken, ilmin ve bilimin gerçekleştirilebilmesine sebep olan Sabahattin Zaim gibi hocalarımızın yetiştirilmesinin kıymetini çok daha iyi anlıyoruz. Sabahattin Zaim hocamızın mekanı cennet olsun inşallah” diye konuştu. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, “Belediye olarak çok şanslıyız. İlçemizde hem hocamızın adını taşıyan bir üniversitemiz hem de bir lisemiz var. Sabahattin Zaim hocamız ülkemizin zorluklar içerisinde olduğu dönemlerde insan yetiştirmeye önem vermiş, ülkemizdeki güzel insan sayısını artırmaya çalışmıştır” dedi.

Babasını anlatırken duygulanan Prof. Dr. Abdülhalim Zaim ise panelde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu üniversitenin kurulduğu günün gecesi ben babamı rüyamda gördüm ve çok mutlu oldu diye düşündüm. O bilgiye çok değer verirdi. Ortaokul yıllarımda babama küçük bir şey sormaya korkardım. Soru sorduğumda babamın en ince ayrıntısına kadar saatlerce bana o konuyu anlatacağını bilirdim. Ben babamı hiç evde otururken görmedim. Her zaman çalışırdı. İlim adamı emekli olmaz derdi. Bugün onun yetiştirdiği insanlar Türkiye’yi yönetiyor. Bir de makamı ne olursa olsun herkese çok saygı gösterirdi. Tüm canlılara saygılı davranırdı” diye konuştu.

Program sonunda ise, Harun Kaya ve Temel Karadeniz konuklara çiçek takdim ederek teşekkür etti. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut da panelistlere günün asına plaket verdi.

Prof. Dr. Sabahattin Zaim, Vefatının 8. Yıl Dönümünde Düzenlenen Panelle Anıldı

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"