Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Haftalık Ders Saati AKTS
Besin Zincirinde SürdürülebilirlikBES 5162016 - 2017T : 3+U : 037.5

T : Teori, U : Uygulama, L : Laboratuvar, AKTS : Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Ön Koşul DersleriÖn koşul dersi yoktur.
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiLisansüstü
Dersin TürüAlan Seçmeli
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Çevresel faktörlerin ve beslenme üzerinde etkisinin değerlendirilmesi ve ülke beslenme alışkanlıkları farklılıklarının öğretilmesi
Dersin İçeriği-Beslenme ve çevre etkileşimi -Tarihsel süreçte beslenme alışkanlıklarında oluşan değişiklikler -Ülkelerin beslenme alışkanlıkları arasındaki farklılıkları -Tarih öncesi ve sonrası dönemlerde -Dinler ve beslenme -Beslenmeyei etkileyen ekonomik, politik, sosyal, coğrafi nedenler
Sıra No Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
ÖÇ1 Ekolojinin tanımını öğrenir.1, 2, 4A, C
ÖÇ2 Çevresel faktörler ve beslenme ilişkisini öğrenir.1, 2, 4A, C
ÖÇ3 Sosyo-ekonomik faktörlerin etkisi ile beslenme alışkanlıklarında oluşan değişimleri yorumlar.1, 2, 4A, C
ÖÇ4 Farklı ülkelerin mutfak kültürlerini ve yemek alışkanlıklarını etkileyen etmenler konusunda bilgi edinir1, 2, 4A, C
ÖÇ5Seçtiği bir mutfak kültürü konusunda bilgi toplar, raporlar ve sunar.1, 2, 4A, C
Öğretim Yöntemleri:1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 4:Alıştırma ve Uygulama
Ölçme Yöntemleri:A:Sınav (Yazılı Sınav / Test: Doğru-Yanlış Testi, Çoktan Seçmeli Testi, Kısa Cevaplı Test, Eşleştirmeli Test), C:Ödev
Sıra No Konular Ön Hazırlık
1. HaftaDers Hakkında Genel Bilgi
2. HaftaBeslenme alışkanlıklarını etkileyen çevresel, sosyo-ekonomik ve kültürel faktörler
3. HaftaÜlkelerin Yemek Alışkanlıklarındaki Farklılıklar
4. HaftaDünya Dinleri ve Beslenme Alışkanlıkları Üzerine Etkileri
5. HaftaTürk Mutfağı temel özellikleri ve diğer ülkelerle etkileşim
6. HaftaAvrupa mutfakları temel özellikleri I
7. HaftaAvrupa mutfakları temel özellikleri II
8. HaftaAra SınavAra Sınav
9. HaftaAsya mutfakları temel özellikleri
10. HaftaAsya mutfakları temel özellikleri
11. HaftaUzak Doğu mutfakları temel özellikleri I
12. HaftaUzak Doğu mutfakları temel özellikleri II
13. HaftaKuzey ve Güney Amerika mutfağı temel özellikleri
14. HaftaÖğrenciler tarafından hazırlanan raporların sunumu I
15. HaftaÖğrenciler tarafından hazırlanan raporların sunumu II
16. HaftaFinal SınavıFinal Sınavı
Kaynaklar
Ders Notu
Diğer Kaynaklar
Sıra No Program Öğrenme Çıktıları Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5

Katkı Düzeyi: 1. Çok Düşük 2. Düşük 3. Orta 4. Yüksek 5. Çok Yüksek

Sıra No Yarıyıl İçi Çalışmaları Katkı Yüzdesi
1Ara Sınav 130
2Kısa Sınav 110
3Ödev 110
4Ödev 210
5Final40
Toplam100
Sıra No Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
1Ders Süresi (Sınav Haftası Dahildir)16.003.0048.0000
2Sınıf Dışı ders Çalışma Süresi16.005.0080.0000
3Ara Sınav1.0010.0010.0000
4Kısa Sınav1.0020.0020.0000
5Ödev2.0010.0020.0000
6Uygulama0.000.000.0000
7Final1.0010.0010.0000
Toplam İş Yükü188
Toplam İş Yükü / 25 (s)188 / 25
Dersin AKTS Kredisi8

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"