Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Haftalık Ders Saati AKTS
Beslenme ve Gıda GüvenliğiGIM 5332016 - 2017T : 3+U : 037.5

T : Teori, U : Uygulama, L : Laboratuvar, AKTS : Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Ön Koşul DersleriÖn koşul dersi yoktur.
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiLisansüstü
Dersin TürüTeknik Seçmeli
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Obozite , beslenmeye bağlı hastalıklar ve gıda güvenliği hızla artarak önem kazanmaktadır.Tüm bu konularda bilinçlenmenin arttırılması ve donanımlı gıda mühendisleri yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriğiBeslenme ve sağlık. Besin ögeleri ve beslenmedeki önemleri. Önerilen besin alımları ve diyet programları. Sindirim ve emilim sistemi. Metabolizma ve enerji dengesi. Çeşitli yaşam evrelerinde beslenme. Gıdalara uygulanan işlemlerin besin ögelerine ve gıda güvenliğine etkileri. Güvenilir gıda ve bulaşmalar.İyi tarım uygulamaları,iyi üretim uygulamaları,iyi hijyen uygulamaları,iyi laboratuvar uygulamaları
Sıra No Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:
Sıra No Konular Ön Hazırlık
Kaynaklar
Ders Notu1-Beslenme Prof. Dr. Mehmet Demirci 2-Tarafımdan hazırlanmış ders notları
Diğer Kaynaklar3-Genel Beslenme Prof.Dr. Ayşe Baysal 4-Gıda endüstrisinde risk yönetim sistemi Prof.Dr. Şeminur Topal
Sıra No Program Öğrenme Çıktıları Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5

Katkı Düzeyi: 1. Çok Düşük 2. Düşük 3. Orta 4. Yüksek 5. Çok Yüksek

Sıra No Yarıyıl İçi Çalışmaları Katkı Yüzdesi
Toplam0
Sıra No Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü0
Toplam İş Yükü / 25 (s)0 / 25
Dersin AKTS Kredisi0

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"