Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Haftalık Ders Saati AKTS
Gıdalarda Mikrobiyolojik AnalizlerGIM 5312016 - 2017T : 3+U : 037.5

T : Teori, U : Uygulama, L : Laboratuvar, AKTS : Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Ön Koşul DersleriÖn koşul dersi yoktur.
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiLisansüstü
Dersin TürüTeknik Seçmeli
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin amacı, dersi alan öğrencilere gıdalara uygulanan mikrobiyolojik analizlerin amaçları, çeşitleri, metodolojisi, nasıl yapıldıkları ve sonuçların yorumlanması konularında bilgi vermektir.
Dersin İçeriğiMikrobiyolojik analizler için örnek alma ve hazırlama. Amaca uygun besiyeri seçimi, hatalar, kalite kontrol. Gıdaların mikrobiyolojik analizleri için temel ve hızlı yöntemler.
Sıra No Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:
Sıra No Konular Ön Hazırlık
Kaynaklar
Ders NotuLightfoot, NF and Maier, E.A.1999. Microbiological Analysis of Food and Water, Elsevier Science.
Diğer KaynaklarSilva et al. 2012. Microbiological Examination Methods of Food and Water: A Laboratory Manual, CRC Press.
Sıra No Program Öğrenme Çıktıları Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5

Katkı Düzeyi: 1. Çok Düşük 2. Düşük 3. Orta 4. Yüksek 5. Çok Yüksek

Sıra No Yarıyıl İçi Çalışmaları Katkı Yüzdesi
Toplam0
Sıra No Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü0
Toplam İş Yükü / 25 (s)0 / 25
Dersin AKTS Kredisi0

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"