Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Haftalık Ders Saati AKTS
Gıdaların Fiziksel KimyasıGIM 5072016 - 2017T : 3+U : 037.5

T : Teori, U : Uygulama, L : Laboratuvar, AKTS : Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Ön Koşul DersleriÖn koşul dersi yoktur.
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiLisansüstü
Dersin TürüAlan Seçmeli
Dersin KoordinatörüYrd.Doç.Dr. İbrahim GÜLSEREN
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Gıda özelliklerinin anlaşılması ve tahmin edilmesi ile gıdaların işlenmesi, saklanması ve kullanımı sırasında meydana gelen değişikliklerin anlaşılması fiziksel kimya esaslarına dayalı olarak mümkündür. Termodinamiğin gıdalar bağlamında anlamı; moleküler etkileşimler; reaksiyon kinetiği; su ve makromoleküller; yüzey fenomenleri; gıda kolloidleri; kolloidal etkileşimler; kristalizasyon; cama geçiş; yumuşak katılar.
Dersin İçeriğiBu derste, gıda bileşenlerinin fizikokimyasal özellikleri, bu bileşenlerinin birbirleriyle etkileşimleri, dispersiyonların oluşumu ve kararlılığı ile bütün bu özelliklerin gıda ürünlerine etkisi incelenecektir.
Sıra No Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:
Sıra No Konular Ön Hazırlık
Kaynaklar
Ders Notu1. Physical Chemistry of Foods (2003), CRC Press, ABD. 2. Gıda Kimyası (2012), İstanbul.
Diğer Kaynaklar3. Food Chemistry (2005), Marcel Dekker, Inc. 4th ed. New York, NY, ABD. 4. An Introduction to the Physical Chemistry of Foods (2014). Springer, ABD. 5. Introduction to Food Chemistry (2004). CRC Press, Boca Raton, FL, ABD.
Sıra No Program Öğrenme Çıktıları Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5

Katkı Düzeyi: 1. Çok Düşük 2. Düşük 3. Orta 4. Yüksek 5. Çok Yüksek

Sıra No Yarıyıl İçi Çalışmaları Katkı Yüzdesi
Toplam0
Sıra No Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü0
Toplam İş Yükü / 25 (s)0 / 25
Dersin AKTS Kredisi0

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"