Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Haftalık Ders Saati AKTS
Gıdalarda Kimyasal AnalizlerGIM 5292016 - 2017T : 3+U : 037.5

T : Teori, U : Uygulama, L : Laboratuvar, AKTS : Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Ön Koşul DersleriÖn koşul dersi yoktur.
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiLisansüstü
Dersin TürüAlan Seçmeli
Dersin KoordinatörüYrd.Doç.Dr. İbrahim GÜLSEREN
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Gıdaların analizinde önemli yer tutan tekniklerin kavranması; bu alandaki literatüre hakim olunması; ilgili yayınların detaylı olarak incelenmesi.
Dersin İçeriğiAnalitik yöntemler; kompozisyon analizi; gıda bileşenlerinin kimyasal analizi; spektroskopik ve kromatografik analizler; fiziksel analizler.
Sıra No Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
ÖÇ1Fizikokimyasal analiz tekniklerinin anlaşılması; ilgili yayınların takibini sağlayacak bilgi ve becerilerin kazanılması.1, 2, 3, 4, 10, 14, 15, 16A, B, C, D, F
Öğretim Yöntemleri:1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Alıştırma ve Uygulama, 10:Beyin Fırtınası, 14:Bireysel Çalışma, 15:Problem Çözme, 16:Proje Temelli Öğrenme (Saha çalışması dâhil)
Ölçme Yöntemleri:A:Sınav (Yazılı Sınav / Test: Doğru-Yanlış Testi, Çoktan Seçmeli Testi, Kısa Cevaplı Test, Eşleştirmeli Test), B:Sözlü Sınav, C:Ödev, D:Proje / Tasarım, F:Performans Görevi (Uygulama / Laboratuvar / Atölye / Arazi Çalışması / Seminer / Sunum / Bitirme Çalışması / Tez)
Sıra No Konular Ön Hazırlık
1. HaftaFizikokimyasal analiz teknikleri - GirişDers slaytları 1
2. HaftaKompozisyonel analizler IDers slaytları 1
3. HaftaKompozisyonel analizler IIDers slaytları 1
4. HaftaMakale oturumu IMakale 1
5. HaftaKromatografik analizler IDers slaytları 1
6. HaftaKromatografik analizler IIDers slaytları 1
7. HaftaMakale oturumu IIMakale 2
8. HaftaAra SınavAra Sınav
9. HaftaSpektroskopik analizler IDers slaytları 1
10. HaftaSpektroskopik analizler IIDers slaytları 1
11. HaftaMakale oturumu IIIMakale 3
12. HaftaFiziksel analizler IDers slaytları 1
13. HaftaFiziksel analizler IIDers slaytları 1
14. HaftaMakale oturumu IVMakale 4
15. HaftaProje sunumlarıMuhtelif makaleler
16. HaftaFinal SınavıFinal Sınavı
Kaynaklar
Ders Notu1. Nielsen, S. (2010). Food Analysis. 4th ed. Springer.
Diğer KaynaklarBu alanda yayınlanmış olan makaleler düzenli olarak incelenecektir.
Sıra No Program Öğrenme Çıktıları Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5

Katkı Düzeyi: 1. Çok Düşük 2. Düşük 3. Orta 4. Yüksek 5. Çok Yüksek

Sıra No Yarıyıl İçi Çalışmaları Katkı Yüzdesi
1Ödev 110
2Ödev 210
3Ödev 410
4Ödev 310
5Uygulama 125
6Final35
Toplam100
Sıra No Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
1Ders Süresi (Sınav Haftası Dahildir)15.003.0045.0000
2Sınıf Dışı ders Çalışma Süresi15.004.0060.0000
3Ara Sınav0.000.000.0000
4Kısa Sınav0.000.000.0000
5Ödev4.008.0032.0000
6Uygulama1.0012.0012.0000
7Final1.0025.0025.0000
Toplam İş Yükü174
Toplam İş Yükü / 25 (s)174 / 25
Dersin AKTS Kredisi7

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"